• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Середа, 24 Грудня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

105 бригада продемонструвала кадри знищення ворога
NEWS

105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ продемонструвала свіжі кадри знищення ворога

24.12.2025
У Тернополі відбувся показ короткометражок
LIFESTYLE

У Тернополі відбувся показ короткометражок «KamerFilm»

22.12.2025
Перинатальний центр представив Україну на конгресі
NEWS

Тернопільський перинатальний центр представив Україну на міжнародному акушерському конгресі в Бразилії

22.12.2025
У новому фільмі історія захисника з Тернопільщини
NEWS

У новому документальному фільмі історія захисника з Тернопільщини (відео)

20.12.2025
Захисника з Тернопільщини нагороджено Золотим хрестом
NEWS

Захисника Андрія Бойка з Тернопільщини нагороджено Золотим хрестом

20.12.2025
Про черговий складний день розповіли захисники
NEWS

Про черговий складний день розповіли захисники з Національної Гвардії України

20.12.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

На війні загинув захисник Тарас Петрик

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне

Популярне

  • 10 кращих українських колядок для дітей

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Реформа освіти в Україні: що зміниться у навчальному процесі наступного року

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Можливостей для фізичної реабілітації ветеранів війни у Тернополі стане більше

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі відбулася ювілейна телепремія «Гордість Тернопілля» 2025

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Захисника Андрія Бойка з Тернопільщини нагороджено Золотим хрестом

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

105 бригада продемонструвала кадри знищення ворога

105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ продемонструвала свіжі кадри знищення ворога

24.12.2025
дрон

100 SECRET BOXів із дронами для ГУР: потужна кампанія «Смачно, бо на дрони!» фінішувала

23.12.2025
оператор дронів кондитерка

Історія кондитерки з Тернопільщини, яка стала військовою операторкою дрона

23.12.2025
Фідель

Уся родина — бойовий підрозділ: історія артилериста з Тернополя

23.12.2025
Сирена

У 21 очолила батарею радіолокаційної розвідки: її голосом звучать команди для десятків військовослужбовців

23.12.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.