• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Субота, 18 Жовтня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

До “Дубового кута” їдуть за вишуканим сиром

Опубліковано: 06 Жовтня, 2023
A A
До “Дубового кута” їдуть за вишуканим сиром

На околиці села Новий Мізунь є овеча ферма «Дубовий кут». Це те місце, куди варто поїхати туристам та й навіть жителям Івано-Франківщини, адже тут є на що подивитися і що посмакувати. Про це пише АгроТер.

Овець на фермі тримають уже близько 6 років, спочатку господарі робили продукцію для себе, потім почали виготовляти м’які сири і поступово асортимент продукції збільшували. На даний момент тут виготовляють 9 видів сиру, масло та ковбасу. Все з овечого м’яса та молока.

«Наша ферма є високогірна і електрифікована. Це відрізняє її від багатьох інших. У нас тут не звичайні вівці, а французької породи «лакон». Вівці такої породи відрізняються молочністю і м’ясом. Вся молочна і м’ясна продукція не мають специфічного запаху», – розповідає власниця ферми пані Оксана.

Овець доять спеціальними французькими доїльними апаратами і за день з однієї вівці отримають від 1,5 до 2 літрів молока. Жінка каже, що це дуже хороший показник для вівці. Найдорожчими є три види голландського сиру: манчего, пекоріно та мізунський (за авторським рецептом власниці ферми).

«Увесь сир дозріває у погребі. Чим довше він зберігається тим кращі має властивості. І відповідно на нього більший попит. Для повної ферментації сирам треба до трьох місяців часу. Через три місяці це вже є молодий сир, якщо він зберігався пів року – це вистояний сир і до року він старіється. А після року зберігання в погребі цей сир вже має кращий, виражений смак», – наголошує пані Оксана.

Овеча ферма – це сімейний бізнес. Пані Оксана має трьох помічниць, які допомагають з туристами та приготуванням страв, але сир готує тільки вона одна, цю справу не довіряє нікому. А її чоловік працює разом з вівчарами. Окрім овечої ферми туристи ще мають можливість побачити музей, який подружжя зробило з батьківської хати.

Теми: Головнесир

Перегляньте Також

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру
LIFESTYLE

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру та відкрили туристичний центр

17.10.2025
Двоє чоловіків напали на службовий автомобіль ТЦК
NEWS

Двоє чоловіків з Тернопільщини напали на службовий автомобіль ТЦК

17.10.2025
ТРЦ Подоляни
LIFESTYLE

У Подолянах відбувся цікавий захід з відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації

17.10.2025
Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки
NEWS

Викладач ТНПУ Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки України

17.10.2025
У Тернополі обговорили епідситуацію
NEWS

У Тернополі обговорили епідситуацію та виконання медичних програм громади

17.10.2025
У Тернополі відбудеться фестиваль Дотик Добра
LIFESTYLE

У Тернополі відбудеться фестиваль згуртованої громади «Дотик Добра»

17.10.2025
завантажити ще
Наступний допис
Навколо Михайла Головка знову скандал: подейкують про незаконне будівництво

Навколо Михайла Головка знову скандал: подейкують про незаконне будівництво

Підсумки жнив на Тернопільщині у цифрах

Підсумки жнив на Тернопільщині у цифрах

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • графіки відключень електропостачання

    І на Тернопільщині вимикатимуть світло: запроваджують дві черги відключення електроенергії

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • 10 закладів харчування у Тернополі долучилися до важливої кампанії

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • На Тернопільщині активно затримують людей у військовій формі

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Від графіків до блекаутів: що чекає на Тернопільщину найближчим часом

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Ректор ТНПУ ініціював петицію про присвоєння звання “Герой України” посмертно Володимиру Брославському

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру та відкрили туристичний центр

17.10.2025
Двоє чоловіків напали на службовий автомобіль ТЦК

Двоє чоловіків з Тернопільщини напали на службовий автомобіль ТЦК

17.10.2025
ТРЦ Подоляни

У Подолянах відбувся цікавий захід з відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації

17.10.2025
Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки

Викладач ТНПУ Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки України

17.10.2025
У Тернополі обговорили епідситуацію

У Тернополі обговорили епідситуацію та виконання медичних програм громади

17.10.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.