З настанням теплого сезону збільшує ризик зараження сальмонелою, нагадали фахівці, повідомляє health info.
Іспанські фахівці застерегли про можливі проблеми зі здоров’ям внаслідок вживання деяких продуктів в сезон, коли тепло за вікном починає все сильніше підвищувати градус.
«Прийнято вважати, що сальмонела розмножується в яйцях домашньої птиці і продукції з них, однак зі збільшенням температури зростають шанси виявити її і в інших продуктах», – заявили лікарі-інфекціоністи.
Наприклад, за словами експертів, сальмонела може виявитися в будь-якому рослині, политим при вирощуванні водою c гноєм. Також медики повідомили про те, що сальмонели здатні проникати в молюски при їх контакті із забрудненою водою, і навіть опинитися в тістечку тірамісу. Крім того ризик заразитися сальмонельозом різко виростає в разі недостатньо добре приготовленої курятини, свинини або телятини.
«Сирі продукти слід добре промивати в проточній воді, не розморожувати і заморожувати по кілька разів і не зберігати довго на відкритому повітрі при температурі навколишнього середовища», – розповіли експерти про те, як уникнути небезпечного зараження.
Корисно знати і про те, що сильний холод або температура вище 70 градусів здатні покінчити зі нещасними бактеріями раз і назавжди. Але носіями сальмонели, крім продуктів, можуть виявитися ще й люди, які нехтують дотриманням правил побутової гігієни, підкреслили вчені.
Вітання Володимира Болєщука із Великоднем!
Шановні краяни! У непростий час повномасштабного вторгнення і незламної боротьби із жорстоким агресором зустрічаємо велике свято - Воскресіння Господнє. Та...