У “меню” – трав’яники, випечені з натертої трави, затеруха з кори дерев, паляниці з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи, коржик із кори дубу, коріння очерету та лободи тощо, пише «Еспресо». З проєктом можна ознайомитися за посиланням.
Під описом кожної страви – кнопка “Дізнатися ціну”. Натиснувши її, можна прочитати історії про виживання людей в умовах Голодомору за допомогою рослин, які були доступними.
“Ціна цієї страви – життя тисячів людей, яким дивом вдалося приберегти жменю зерна. Часто його виколупували просто з нір гризунів, бо за кілька колосків з поля могли розстріляти. Українці повставали проти такого знущання”, – йдеться в описі ціни паляничок із картоплиних відходів.
Крім того, на сайті проєкту можна подивитися відео з історіями свідків тих подій, яким вдалося вижити.
Онлайн-ресторан є продовженням проєкту Uncounted since 1932 (Непораховані з 1932 року) – у попередні 3 роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани зі стравами часів Голодомору у 7 містах країни, а також в Ізраїлі та Бельгії. Проєкт має на меті поширення знань про Голодомор як геноцид українців.
Прокоментуйте