Більше того, вже почався переод передноворічних корпоративів, а ресторани один наперед іншого щиро запрошують усіх охочих святкувати саме у них новорічну ніч. І, як показує практика, попит перевищує пропозицію — у місцевих ресторанах майже не залишилось місць для відзначення зустрічі Нового року.
За словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, при нинішній епідеміологічній ситуації проводити святкування Нового року у ресторанах – недоречно, адже там високий ризик інфікування COVID-19.
“Доречно було б взагалі не проводити святкування в ресторанах. Ризик інфікування в закладах громадського харчування є найвищим. Коли мені приводять приклад — а чому ви не забороняєте користування транспортом з 8 по 24 січня, я завжди задаю питання — а навіщо? З точки зору епідеміології. Ті обмеження, які ми введем, призведуть як наслідок, до суттєвого зменшення кількості людей, які будуть їздити в транспорті”, — пояснив міністр.
Він зауважив, що в громадському транспорті при дотриманні правил ризик підхопити COVID-19 є невеликим.
Нагадаємо, 9 грудня уряд оголосив, що жорсткий карантин в Україні вводиться з 8 по 24 січня. Нові обмеження передбачають, зокрема, заборону роботи кафе, ресторанів, барів крім замовлень на виніс, магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес клубів, спортзалів, театрів, а також ТРЦ тощо.
Прокоментуйте