Розкажемо як просто приготувати вдома смачний шоколадний десерт.
Інгредієнти
- молоко – 450 мл;т.
- вершки – 150 мл;
- шоколад – 90 г;
- цукор – 70 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- какао – 25 г;
- крохмаль – 30 г;
- желатин – 10 г;
- вода – 50 мл.
Приготування шоколадного десерту:
У сотейник висипаємо ванільний та класичний цукор, какао та крохмаль. Заздалегідь вливаємо у желатин холодну воду, залишаємо на 10 хвилин.
Подрібнюємо до стану крихти шоколад. Заливаємо вміст сотейника вершками, перемішуємо, позбавляємося грудочок.
Виливаємо в суміш молоко, на середньому вогні доводимо до загусання. Додаємо в киплячу густу масу шоколад, розтоплюємо хвилину та змішуємо компоненти. Форму для випікання застилаємо пергаментом – дно та бортики. У остигаючу суміш виливаємо розігрітий желатин, перемішуємо.
Виливаємо шоколадну суміш у форму, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику до застигання на 4-5 годин. Після витягання десерту з форми, його рекомендується посипати какао-порошком.
У процесі приготування можна додати до шоколадної маси горіхи і ягоди.
Прокоментуйте