Інгредієнти:
- м’ясо – 350 г;
- картопля – 4-5 шт;
- плавлені сирки – 2 шт;
- яйце – шт;
- морква – шт;
- цибуля – 2 шт;
- часник – 2 зубчики;
- вода – 2 літри;
- сіль;
- перець.
Приготування:
Пропускаємо через м’ясорубку 350 г м’яса, а також одну цибулину. Перекладаємо фарш у глибоку миску та розбиваємо одне куряче яйце. Пропускаємо через прес два зубчики часнику і додаємо до решти інгредієнтів. Солимо, перчимо до смаку.
Замішуємо фарш спочатку столовою ложкою, а потім руками. Відставляємо убік.
Беремо цибулину, що залишилася, і нарізаємо на дрібні кубики. Моркву натираємо на великій тертці. Почищену картоплю також нарізаємо на кубики. Для плавлених сирків використовуємо дрібну тертку.
У каструлю наливаємо два літри води та ставимо на плиту. Кладемо картоплю і чекаємо на закипання.
Робимо фрикадельки. Для цього потрібно взяти 20 г фаршу і сформувати кульку. Готові вироби кладемо у киплячу воду.
Якщо утворюється піна, позбавляємося її за допомогою столової ложки. Готуємо 10-15 хвилин.
Для засмажки відправляємо цибулю на плиту. Коли цибуля стане прозорою, додаємо моркву та сіль. Готову засмажку перекладаємо в суп.
В кінці додаємо плавлені сирки, накриваємо кришкою каструлю і готуємо ще 10 хвилин. При необхідності перчимо і солимо.
Прокоментуйте