• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Вівторок, 4 Листопада, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

У Тернополі почастішали випадки крадіжок двоколісних
NEWS

Ровер без замка — спокуса для крадія: у Тернополі почастішали випадки крадіжок двоколісних

03.11.2025
П'ять автотрощ на Тернопільщині
NEWS

П’ять автотрощ на Тернопільщині за вихідні

03.11.2025
Бучацька громада прощається із загиблим захисником
NEWS

Бучацька громада прощається із загиблим захисником Назаром Стронським

02.11.2025
Епіцентр поступився Вересу на Тернопільському стадіоні
NEWS

Епіцентр поступився Вересу у напруженому матчі на Тернопільському стадіоні

02.11.2025
Воєнний Хрест захиснику з Тернопільщини
NEWS

Міністр оборони вручив Воєнний Хрест захиснику з Тернопільщини

02.11.2025
Робота тернопільської бригади зі знищення окупантів
NEWS

Робота тернопільської бригади зі знищення окупантів у цифрах

02.11.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

На війні загинув захисник Тарас Петрик

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • На війні загинув захисник Тарас Петрик

    На війні загинув збаражчин захисник Тарас Петрик

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Під час відпустки в автотрощі загинув захисник з Тернополя

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Бучацька громада прощається із загиблим захисником Назаром Стронським

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Залозецькій громаді юнак розповсюджував інтимне відео зі своєю одноліткою

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Масована ракетна атака на Україну 30 жовтня вразила енергетичні об’єкти

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

У Тернополі почастішали випадки крадіжок двоколісних

Ровер без замка — спокуса для крадія: у Тернополі почастішали випадки крадіжок двоколісних

03.11.2025
П'ять автотрощ на Тернопільщині

П’ять автотрощ на Тернопільщині за вихідні

03.11.2025
Бучацька громада прощається із загиблим захисником

Бучацька громада прощається із загиблим захисником Назаром Стронським

02.11.2025
Епіцентр поступився Вересу на Тернопільському стадіоні

Епіцентр поступився Вересу у напруженому матчі на Тернопільському стадіоні

02.11.2025
Воєнний Хрест захиснику з Тернопільщини

Міністр оборони вручив Воєнний Хрест захиснику з Тернопільщини

02.11.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.