• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
П’ятниця, 22 Серпня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

Готуємось до школи разом з Подолянами
NEWS

Готуємось до школи разом з Подолянами

22.08.2025
У Подолянах організовують шаховий турнір
NEWS

У Подолянах організовують Всеукраїнський шаховий турнір

22.08.2025
Бюджети Тернопільщини отримали понад 186 млн грн
NEWS

Бюджети Тернопільщини отримали понад 186 млн грн акцизних надходжень

22.08.2025
Помер податківець Сергій Господарик
NEWS

Помер тернопільський податківець Сергій Господарик

22.08.2025
Ігор Додон відвідав у Молдові монастир РПЦ
NEWS

Експрезидент Ігор Додон відвідав у Молдові монастир РПЦ, де отримав орден від настоятеля УПЦ (МП) Онуфрія

22.08.2025
Витік газу у Тернополі
NEWS

Сьогодні частково понижено тиск газу в с. Мишковичі

22.08.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

Відійшов у вічність художник Олег Свідун

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • Біля Тернополя чули гудіння шахеда

    Біля Тернополя сьогодні чули гудіння шахеда

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • День міста Тернопіль відзначить благодійним концертом на підтримку ЗСУ

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Тернопільська компанія побудує асфальтобетонний завод на Закарпатті

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Помер тернопільський податківець Сергій Господарик

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Очільник поліції Тернопільщини написав цікавий пост про ухилянтів і тих, хто намагається на них нажитися

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Готуємось до школи разом з Подолянами

Готуємось до школи разом з Подолянами

22.08.2025
У Подолянах організовують шаховий турнір

У Подолянах організовують Всеукраїнський шаховий турнір

22.08.2025
Бюджети Тернопільщини отримали понад 186 млн грн

Бюджети Тернопільщини отримали понад 186 млн грн акцизних надходжень

22.08.2025
Помер податківець Сергій Господарик

Помер тернопільський податківець Сергій Господарик

22.08.2025
Ігор Додон відвідав у Молдові монастир РПЦ

Експрезидент Ігор Додон відвідав у Молдові монастир РПЦ, де отримав орден від настоятеля УПЦ (МП) Онуфрія

22.08.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.