• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Неділя, 25 Травня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)
NEWS

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

25.05.2025
Ворог вдарив Калібром по Тернополю
NEWS

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня

25.05.2025
Підволочиська громада втратила свого захисника
NEWS

Підволочиська громада втратила свого захисника Андрія Павлище

24.05.2025
Захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону
NEWS

П’ятьох захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону вчора

24.05.2025
Правоохоронці протидіють схемам ухилення від мобілізації
NEWS

Правоохоронці Тернопільщини ефективно протидіють схемам ухилення від мобілізації

24.05.2025
У Галицькому коледжі військові провели урок
NEWS

У Галицькому фаховому коледжі тернопільські військові провели урок патріотичного виховання

24.05.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

Помер батько архієпископа ПЦУ Тихона

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • Олена Підгрушна не змінила громадянство

    Тернопільська легенда біатлону Олена Підгрушна не змінила громадянство, бо любить Україну

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Очільник поліції Сергій Зюбаненко закликав підтримати ветеранів та захисників

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Вінницькі бізнесмени шукають партнерів на Тернопільщині

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі масштабну пожежу видно з усіх мікрорайонів (відео)

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • П’ятьох захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону вчора

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

25.05.2025
Ворог вдарив Калібром по Тернополю

Ворог вдарив Калібром по Тернополю в ніч на 25 травня

25.05.2025
Підволочиська громада втратила свого захисника

Підволочиська громада втратила свого захисника Андрія Павлище

24.05.2025
монтаж жалюзі майстер вікно

Монтаж горизонтальних жалюзі: самостійно чи з викликом майстра?

24.05.2025
Геометрія 7 клас

Підручник з геометрії для 7 класу: простий старт у світ точних наук

24.05.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.