• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
П’ятниця, 19 Грудня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

Результати призупинення оформлень митницею
NEWS

Державний контроль нехарчової продукції: результати призупинення митних оформлень Тернопільською митницею

19.12.2025
Секрети підготовки від інструктора тренувального центру
NEWS

Секрети вогневої підготовки від інструктора навчально-тренувального центру

19.12.2025
Можливостей для реабілітації ветеранів у Тернополі більше
NEWS

Можливостей для фізичної реабілітації ветеранів війни у Тернополі стане більше

18.12.2025
Митниця задокументувала 28 порушень митних правил
NEWS

Тернопільська митниця задокументувала 28 порушень митних правил

18.12.2025
У артпросторі Ліра відбулася цікава зустріч
NEWS

У освітньому артпросторі Ліра відбулася цікава батьківська зустріч

18.12.2025
МВС розробило сервіс екстреної допомоги
NEWS

МВС розробило офіційний сервіс екстреної допомоги 112

18.12.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

На війні загинув захисник Тарас Петрик

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне

Популярне

  • 10 кращих українських колядок для дітей

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Державні нагороди за мужність, відвагу та службу Україні отримали військовослужбовці 105 бригади

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Тернопільська лікарка Наталія Збрищак розповіла про необхідні добавки для вагітних

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Історія ветерана захисника Тараса Попенка з Тернопільщини

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Можливостей для фізичної реабілітації ветеранів війни у Тернополі стане більше

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Результати призупинення оформлень митницею

Державний контроль нехарчової продукції: результати призупинення митних оформлень Тернопільською митницею

19.12.2025
Секрети підготовки від інструктора тренувального центру

Секрети вогневої підготовки від інструктора навчально-тренувального центру

19.12.2025
Можливостей для реабілітації ветеранів у Тернополі більше

Можливостей для фізичної реабілітації ветеранів війни у Тернополі стане більше

18.12.2025
Митниця задокументувала 28 порушень митних правил

Тернопільська митниця задокументувала 28 порушень митних правил

18.12.2025
У артпросторі Ліра відбулася цікава зустріч

У освітньому артпросторі Ліра відбулася цікава батьківська зустріч

18.12.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.