• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Субота, 27 Грудня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

Чемпіонка зізналася чому не хвилювалася на змаганнях
NEWS

Тернопільська Олімпійська чемпіонка зізналася чому не хвилювалася на перших змаганнях високого рівня

26.12.2025
Компенсацію майна отримають ще 9 тернополян
NEWS

Компенсацію майна в рамках «єВідновлення» отримають ще 9 тернополян

26.12.2025
Затверджено бюджет Тернополя на 2026 рік
NEWS

Затверджено бюджет Тернополя на наступний 2026 рік

25.12.2025
Блогер з Львівщини замилувався Тернополем
LIFESTYLE

Блогер з Львівщини замилувався Тернополем: «Файно тут, місто для життя»

25.12.2025
У Тернополі презентують філателістичний довідник
NEWS

У Тернополі презентують унікальний філателістичний довідник

24.12.2025
105 бригада продемонструвала кадри знищення ворога
NEWS

105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ продемонструвала свіжі кадри знищення ворога

24.12.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

На війні загинув захисник Тарас Петрик

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Свіжі публікації

Чемпіонка зізналася чому не хвилювалася на змаганнях

Тернопільська Олімпійська чемпіонка зізналася чому не хвилювалася на перших змаганнях високого рівня

26.12.2025
креатор буд

Колектив компанії Креатор-Буд вітає українців з Різдвом Христовим та прийдешнім Новим роком!

26.12.2025
хакер

Українські хакери влаштували “сюрприз” російським чиновникам у Краснодарському краї

26.12.2025
пологи

У перинатальному центрі Тернополя на Різдво народилися двоє немовлят

26.12.2025
Компенсацію майна отримають ще 9 тернополян

Компенсацію майна в рамках «єВідновлення» отримають ще 9 тернополян

26.12.2025
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe

Популярне

  • 10 кращих українських колядок для дітей

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Реформа освіти в Україні: що зміниться у навчальному процесі наступного року

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі відбулася ювілейна телепремія «Гордість Тернопілля» 2025

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У перинатальному центрі Тернополя на Різдво народилися двоє немовлят

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Від мирного життя до передової: як воює молодший сержант з 156 ОМБр

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Тернет - інтернет провайдер
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.