• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
П’ятниця, 5 Грудня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Тернопільська копчена ковбаса на дровах: секрети приготування

Опубліковано: 17 Червня, 2024
A A
Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Копчена ковбаса. Ілюстративне фото

Тернопільська домашня ковбаса – основні інгредієнти з яких її приготуємо:

  • М’ясо – 5 кг. (3 кг. свинина, 1 кг. телятина, 1 кг. сало або підчеревина)
  • Сіль (даємо із розрахунку на 1 кг. м’яса – 15 гр.) – 75 гр.
  • Часник – 15 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Холодна вода – 400 мл.
  • Свинні кишки
  • Кмин – 1 ч.л. 

Домашня копчена ковбаса на дровах в коптильні

Підготовляємо м’ясо, воно повинно бути свіжим, не замороженим. Промиваємо його та нарізаємо шматками розміром з сірникову коробку, перекладаємо у каструлю і засолюємо його, перемішуємо та кладемо у прохолодне місце на 2 доби для просолювання м’яса, ми ставимо у холодильник.

Через два дні будемо вже формувати та коптити ковбаску. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку з середньою насадкою, додаємо до нього спеції, воду та вичавлений часник. Ось тут дуже важливий момент, тепер м’ясо потрібно дуже добре вимішати та відбити протягом 10 – 15 хв., щоб воно стало клейким, із м’яса повинен виділитися білок, на ковбасних цехах це роблять спеціальні машини, ми робимо вручну, від цього залежить цілісність нашого виробу, добре вимішане м’ясо чудово нарізається та має красивий вигляд.

Заздалегідь ми повинні підготувати свинні кишки, які потрібно було промити та замочити у воді.

За допомогою м’ясорубки з спеціальною насадкою для ковбасниць, ми наповнюємо фаршем кишки, при цьому не дуже набиваючи, щоб не полопали.

Коптильню також заздалегідь пропалюємо, коптимо зазвичай на фруктових дровах при маленькому горінні, щоб не спалити та пересушити, закладаємо ковбасу у коптильню і тримаємо там приблизно 3 години, температура в середині ковбаси повинна бути 72 С., у нас є кулінарний термометр, яким ми замірюємо температуру готового делікатесу після трьох годин.

Ароматна домашня копчена ковбаса готова, обережно вироби виймаємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, краще залишити на ніч, а вже тоді смакуємо.

Теми: Головнековбасакухнярецепт

Перегляньте Також

Віктор Винник і МЕРІ презентують нову пісню
LIFESTYLE

Віктор Винник і МЕРІ презентують нову пісню до Дня Збройних Сил України

05.12.2025
KYIV ORCHESTRA привезе до Тернополя новорічну програму
LIFESTYLE

KYIV ORCHESTRA привезе до Тернополя новорічну програму “SINATRA. WHITE CHRISTMAS”

05.12.2025
Відбулася оперативна нарада відділу охорони здоров’я
NEWS

Відбулася оперативна нарада відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР

04.12.2025
Тернопільська бригада святкує День Артилерії
NEWS

Тернопільська 44 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Данила Апостола святкує День Ракетних військ і Артилерії

04.12.2025
По 100 тисяч гривень отримають родини загиблих тернополян
NEWS

Родини загиблих внаслідок атаки на Тернопіль отримають по 100 тисяч гривень

04.12.2025
У Тернополі запрацював Центр ментального здоров’я
LIFESTYLE

На базі лікарні швидкої допомоги у Тернополі запрацював Центр ментального здоров’я

04.12.2025
завантажити ще
Наступний допис
Тернополянин здає кров

190 літрів крові за 5 днів здали тернополяни в Тиждень донорства

На війні загинув захисник Тарас Петрик

На фронті загинув Віктор Моргало з Тернопільщини

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне

Популярне

  • Слід подати показники газу на початку місяця

    У Тернопільміськгаз нагадали про подачу показників на початку місяця

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Колишній голова ТОР Олексій Кайда отримав звання капітана ЗСУ

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • В одному з мікрорайонів Тернополя можливе припинення газопостачання

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Роздуми про пам’ятники символи людського божевілля

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Майора Тараса Бакуна з Тернопільщини нагородили за віддану службу

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Віктор Винник і МЕРІ презентують нову пісню

Віктор Винник і МЕРІ презентують нову пісню до Дня Збройних Сил України

05.12.2025
KYIV ORCHESTRA привезе до Тернополя новорічну програму

KYIV ORCHESTRA привезе до Тернополя новорічну програму “SINATRA. WHITE CHRISTMAS”

05.12.2025
Відбулася оперативна нарада відділу охорони здоров’я

Відбулася оперативна нарада відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР

04.12.2025
Тернопільська бригада святкує День Артилерії

Тернопільська 44 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Данила Апостола святкує День Ракетних військ і Артилерії

04.12.2025
По 100 тисяч гривень отримають родини загиблих тернополян

Родини загиблих внаслідок атаки на Тернопіль отримають по 100 тисяч гривень

04.12.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.