На Тернопільщині жінка померла після вживання м’ясної консерви. Сталося це у селі Джурин, Чортківської громади, – повідомляє Реально.
Подружжя 20 травня з’їли домашню тушонку, відтак жінка та чоловік стали почувати себе погано.
“На жаль жінка померла. За рахунок пізнього звернення, бо фактично споживали продукт 20 травня, 21 уже почалися розлади відповідні клінічні прояви цієї хвороби, а звернення було тільки 23 числа, – розповів Юрій Дементьєв, заступник генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів ДУ “ТОЛЦ” МОЗ України. – Маємо уже перший смертельний випадок, тому що дуже швидко розвивалася хвороба і не дивлячись на те, що була надана уся необхідна допомога, була введена протиботулінічна сироватка і жінці і чоловікові, але в неї важка була форма і на жаль жінка померла”.
На Тернопільщині характерна форма ботулізму типу В, бо найбільше споживають м’ясні тушонки, м’ясні консерви домашнього приготування. Ботулізм – небезпечний тим, бо це один із найсильніших біологічних токсинів.
Прокоментуйте