• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Субота, 25 Жовтня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

7-різдвяних коктейлів від Опілля у затишній компанії

Козаки у походах пили тепле пиво, а у Європі традиція приготування “Різдвяного пива” жива досі

Опубліковано: 18 Грудня, 2022
A A
7-різдвяних коктейлів від Опілля у затишній компанії

Тепле пиво найбільш традиційний напій під час Різдва у Європі. Україна також має давню традицію споживання пива саме теплим. Зокрема, тепле пиво пили українські козаки у довгих походах. Тоді вважалося, що саме підігріте пиво дає сили. Гаряче пиво використовували як ліки проти кашлю і болю в горлі, причому, дуже ефективні. До нашого часу дійшов цікавий рецепт. У гаряче темне пиво додають чверть чайної ложки солі і таку ж кількість перцю. Такий напій, на переконання наших пращурів, сприяє глибокому сну та пришвидшує лікування.

Традиція частуватися гарячим пивом поступово набуває дедалі більшої кількості прихильників, особливо у зимовий період.

Для того щоб приготувати дійсно смачний і корисний напій, недостатньо просто нагріти звичайне пиво. Гаряче пиво, яке називається “пивним глінтвейном”, готується за спеціальною рецептурою. До вашої уваги кільки вдалих рецептів гарячого пива.

Для приготування особливо смачного напою рекомендуємо обрати пиво Опілля Різдвяне. Це особлива лімітована серія темного лагеру з додаванням прянощів, котре вариться виключно у період різдвяних свят. Опілля Різдвяне можна звичайно пити і без нагрівання. Адже це пиво саме по собі святкове. Має приємні солодкі нотки та легкий аромат кориці. Проте можна приготувати і особливий напій, який буде унікальний конкретно для Вашого свята.

Класичний рецепт гарячого пива

1 літр Опілля Різдвяне, 1–2 ст. ложки цукру, 3–4 бутони гвоздики, дрібка кориці, 3 жовтки, 1 лимон.

Закип’ятити в посудині пиво разом з корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх в каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно помішувати, поки суміш загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загустілий напій зняти з плити і розлити у великі склянки.

Різдвяний пивний глінтвейн

300 мл Опілля Різдвяне, дрібка меленого імбиру, 0,5 ч. ложки меленого кардамону, 0,25 ч. ложки меленої кориці, мед.Пиво підігріти, змішати зі спеціями. Ще раз підігріти, але не доводити до кипіння. Коли злегка охолоне, додати мед і можна подавати на стіл. До такого напою добре пасуватиме трохи шоколаду або фрукти.

Особливе різдвяне пиво

1 літр  Опілля Різдвяне, 100 г цукру, 250 мл води, 1,5 ст. ложки борошна (без чубка), 250 мл молока, 1 яйце, цедра лимона, сіль. Цукор і прянощі варити у воді 5 хв, влити пиво, закип’ятити і додати збиті в молоці борошно і яйце. Проварити до загустіння. Дати трохи охолонути і подавати на стіл.

Пивний грог

1 літр Опілля Різдвяне, 3 ложки цукру, цедра з лимона. Пиво нагріти з цукром і лимонною цедрою. Налити у склянки із зацукрованим краєм (верхній край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор). Таке пиво підійде навіть для романтичної вечері з коханою людиною.

Пивний пунш

1 літр Опілля Різдвяне, 25 мл цукрового сиропу, 1 білок, 2 жовтки, тертий мускатний горіх. Білок збити у піну, додати цукровий сироп і мускатний горіх. Не припиняючи збивання, додати жовтки. Пиво нагріти приблизно до 70 °С, додати яєчну суміш, безперервно помішуючи. Щойно утвориться піна, зняти з вогню і розлити напій.

«Гжанець»

1 літр Опілля Різдвяне 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки малинового соку, по дрібці сушеного меленого імбиру і кориці. У каструлю влити пиво, малиновий сік, додати спеції і мед. Варити на слабкому вогні, не доводити до кипіння кілька хвилин і можна подавати на стіл.

Цитрусове «святкове»

1 літр Опілля Різдвяне, 0,5 скл. апельсинового соку, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 1 ст. ложка меду, по скибці лимона, апельсина та яблука. У каструлі змішати пиво, сік, спеції, мед, додати фрукти. Нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Дістати спеції, налити у келихи і можна смакувати. Цей рецепт особливо подобається жіночій половині людства.

Тож різдвяні свята – це добрий час, щоб спробувати поексперементувати з новими смаками і Опілля Різдвяне стане у пригоді на шляху відкриття нових задоволень.Є лише одне застереження. Пиво потрібно споживати з розумом і у помірних кількостях. Веселих свят та веселого настрою.

Теми: атмосфера святаГоловнена Різдвопивоварня "Опілля"

Перегляньте Також

Особливий тернопільський рецепт бананового торта
Цікаве

Шоколадно-банановий торт: особливий тернопільський рецепт

25.10.2025
На Тернопільщині до груп оповіщення ТЦК залучили чинних фронтовиків
NEWS

На Тернопільщині в рамках експерименту до груп оповіщення ТЦК залучили чинних фронтовиків

25.10.2025
Тернопільщина попрощалася із захисником Василем Гулою
NEWS

Тернопільщина попрощалася із загиблим захисником Василем Гулою

25.10.2025
У Козові попрощалися із Віталієм Саніцьким
NEWS

У Козові попрощалися із захисником Віталієм Саніцьким

25.10.2025
47 фактів булінгу в школах Тернопільщини
NEWS

47 фактів булінгу в школах Тернопільщини зафіксували поліцейські

24.10.2025
Млинці на майонезі за тернопільським рецептом
LIFESTYLE

Тернопільський рецепт млинців на майонезі

24.10.2025
завантажити ще
Наступний допис
“Гадз” активно розвиває дистриб’юцію продукції в Україні

“Гадз” активно розвиває дистриб’юцію продукції в Україні

“Всі миші люблять сир” поставлять у Тернопільському педагогічному університеті

"Всі миші люблять сир" поставлять у Тернопільському педагогічному університеті

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • У Чорткові загорілася популярна піцерія

    У Чорткові загорілася популярна піцерія Mario

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Після суботньої зливи на Тернопіль чекає різке похолодання

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • На фронті загинули два захисники з Тернопільщини

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі спалахнув студентський гуртожиток ЗУНУ

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • У Тернополі під час лікування помер захисник Петро Криницький

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Особливий тернопільський рецепт бананового торта

Шоколадно-банановий торт: особливий тернопільський рецепт

25.10.2025
На Тернопільщині до груп оповіщення ТЦК залучили чинних фронтовиків

На Тернопільщині в рамках експерименту до груп оповіщення ТЦК залучили чинних фронтовиків

25.10.2025
Тернопільщина попрощалася із захисником Василем Гулою

Тернопільщина попрощалася із загиблим захисником Василем Гулою

25.10.2025
У Козові попрощалися із Віталієм Саніцьким

У Козові попрощалися із захисником Віталієм Саніцьким

25.10.2025
47 фактів булінгу в школах Тернопільщини

47 фактів булінгу в школах Тернопільщини зафіксували поліцейські

24.10.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.