Інгредієнти:
- оселедець – шт.;
- майонез
- цибуля – шт.;
- морква – шт.;
- оцет – ст. л.;
- картопля – 2 шт.;
- цукор – ч. л.;
- буряк – 2 шт.;
- олія – ч. л.
Приготування оселедця під шубою:
Відварюємо до м’якого стану картоплю, моркву та буряк. Завчасно овочі охолоджуємо та очищаємо від верхнього шару. Цибулину потрібно нарізати на невеликі кубики. В одній тарі поєднати цибулю з оцтом, олією і цукром. Маринувати цибулю протягом 10-15 хвилин.
Очищаємо оселедець від голови, хвоста. Видаляємо з риби нутрощі, кістки, акуратно знімаємо шкіру. Нарізаємо оселедець на невеликі квадратики. Подрібнюємо картоплю на великій тертці, викладаємо на дно форми, заправляємо майонезом. На картопляний шар висипаємо кубики оселедця, додаємо до риби мариновану цибулю.
Цей шар покриваємо майонезним соусом. Подрібнюємо на маленьких зубчиках тертки моркву, покриваємо рибний ярус салату. Аналогічно натираємо буряки, викладаємо на поверхню моркви, покритої майонезом.
Поступово розподіляємо по буряках останній шар майонезу. Відправляємо салат у холодильник на кілька годин, щоб добре просочити всі шари між собою.
В результаті ми маємо смачний класичний рецепт салату “Оселедець під шубою”.
Прокоментуйте