Інгредієнти для рисових котлет:
- рис – 200 г;
- вершки – 300 мл;
- картопля – 2 шт.;
- борошно – ст. л.;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- вершкове масло – ст. л.;
- морква – шт.;
- гриби – 4 шт.;
- яйце куряче – шт.;
- орегано – ½ ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- перець чорний мелений – щіпка.
Приготування рисових котлет:
Рис добре промиваємо, відварюємо в солоному окропі 29 хвилин (або беремо готовий). Картоплю треба очистити від шкірки, розрізати на 4 часточки, відварити окремо від рису до готовності.
Цибулю треба нарізати на маленькі квадратики і обсмажити на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Картоплю після приготування розминаємо до пюре.
Подрібнюємо на маленьких зубчиках тертки моркву, викладаємо до цибулі. Обсмажуємо овочі протягом кількох хвилин, відправляємо в картопляне пюре. Суміш із картоплі, цибулі та моркви додаємо у відварений рис.
У рисову масу розбиваємо яйце, солимо, додаємо чорний мелений перець та орегано. Перемішуємо інгредієнти, формуємо дрібні котлети. Обсмажуємо котлети з рису на помірному вогні у сковороді, до рум’яної скоринки.
Прокоментуйте