Інгредієнти для капустяних пиріжків:
- окріп – 250 мл;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- вода – 250 мл;
- сіль – 1,5 ч. л.;
- дріжджі – 25 г;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- цукор – ч. л.;
- морква – 200 г;
- борошно – 700 г;
- капуста – 500 г;
- олія – 2 ст. л.
Приготування капустяних пиріжків:
У крутий окріп висипаємо 5 ст. л. борошна від загальної кількості, перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин. В отриману грудку виливаємо теплу воду, висипаємо ложку солі, цукру та дріжджів.
Після змішування компонентів частинами всипаємо в суміш борошно, замішуємо еластичне і податливе тісто. Виливаємо на шматок олію, вимішуємо в тісто.
Комок тіста залишаємо під плівкою на 40 хвилин.
Займемося приготуванням начинки, дрібно нарізаємо цибулю, подрібнюємо на тертці моркву, шаткуємо капусту. У сковороді обсмажуємо до м’якості спершу цибулю, до неї додаємо моркву та капусту. На середньому вогні тушимо овочі 2 хвилини під кришкою.
До овочевої маси викладаємо томатну пасту, солимо, накриваємо та продовжуємо тушити 10 хвилин. Поки що із тіста робимо 10 однакових колобків. Кожен розкочуємо у прямокутні пласти.
На короткий бік прямокутника викладаємо начинку, загортаємо її в трубочку із тіста. Важливо, щоб начинка була закрита усередині.
Залишаємо для вистоювання пиріжки на 10 хвилин під целофаном.
Максимально сильно нагріваємо в сковороді 150 мл олії. Обсмажуємо пиріжки з усіх боків до красивої золотистої скоринки.
У таких пиріжках багато солодкуватої капустяної начинки. При цьому тісто тонке і хрумке створює відмінний аромат випічки.
Прокоментуйте