Цей рецепт смачнющої піци не залишить байдужим жодного.
Для приготування тіста:
- яйце – 1 шт;
- тепла вода – 200 мл;
- тепле молоко – 200 мл;
- оливкова олія – 100 мл;
- цукор – 20 г;
- сухі дріжджі – 10 г;
- борошно – 670 г;
- сіль – 8 г;
Приготування начинки:
- томатна паста – 1 ст.л;
- сир чеддер – 200 г;
- зелень петрушки – 1 ст.л;
- розтоплене вершкове масло – 40 г;
- яйце для змащування – 1 шт.
Для приготування тіста з’єднайте яйце, воду, молоко, олію, цукор та сухі дріжджі. Добре перемішайте інгредієнти і додайте до них просіяне борошно і сіль. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке не прилипає до рук. Накрийте тісто плівкою та залиште на 30 хвилин, за цей час воно збільшиться у розмірах.
Розділіть тісто на 2 рівні частини, і розкачайте, щоб отримати прямокутні пласти тіста. Змастіть один пласт томатної пастою, викладіть натертий сир та зелень.
Накрийте начинку другим пластом тіста і підрівняйте краї заготовки. Розріжте заготовку на однакові прямокутники і змастіть розтопленим вершковим маслом.
Покладіть два прямокутники один на одного. Використовуючи дерев’яну шпажку, передавіть тісто посередині.
Потім, тримаючись за два кінці, закрутіть тісто, щоб отримати гарну заготовку.
Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером, змастіть яєчним жовтком, і випікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Прокоментуйте