Інгредієнти для ягідного пирога:
- борошно – 140 г;
- крохмаль – 40 г;
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 60 г;
- олія – 80 г;
- цукор – 100 г;
- розпушувач – 10 г;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- сіль – щіпка;
- ягоди – 300 г.
Приготування ягідного пирога:
У миску розбиваємо яйця, висипаємо класичний та ванільний цукор, сіль і збиваємо до однорідності. До яєчної суміші додаємо сметану та олію, перемішуємо.
Окремо з’єднуємо борошно з розпушувачем та 30 грамами крохмалю. Просіюємо сипучі компоненти в яєчну масу, замішуємо тісто.
У крохмалі обвалюємо ягоди. Застилаємо форму для випікання пергаментом – дно та стінки. ⅓ частину тіста виливаємо у форму, вирівнюємо по дну.
Викладаємо на тісто половину ягід, заливаємо другою частиною тіста. Знову засипаємо тісто ягодами, виливаємо рештки на верхівку.
Випікаємо пиріг при 180 градусах у духовці 50 хвилин.
Після приготування можна посипати цукровою пудрою.
Прокоментуйте