Інгредієнти для чебуреків:
- картопля – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- морква – шт.;
- кабачок – шт.;
- сіль – щіпка;
- чорний мелений перець – щіпка;
- яйце – шт.;
- сметана – ст. л.;
- борошно – 300 г.
Приготування картопляних пирогів
Очищаємо картоплю та нарізаємо великими шматочками, відварюємо 15 хвилин до готовності. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю, подрібнюємо на великій тертці моркву.
На невеликій кількості олії обсмажуємо моркву та цибулю до м’якості. Подрібнюємо на великій тертці кабачок, віджимаємо від зайвого соку. Викладаємо кабачкову масу в сковороду, змішуємо з цибулею та морквою. Додаємо по щіпці солі та чорного меленого перцю до обсмажених овочів.
До відвареної картоплі розбиваємо яйце, додаємо сметану, створюємо картопляне пюре. Не забуваймо посолити отримане пюре. Просіюємо в пюре борошно поступово, замішуємо картопляне тісто. Ділимо тісто і начинку на 4 рівні частини. Посипаємо стіл борошном, викладаємо частину тіста на поверхню. Руками формуємо товстий круглий коржик, на половину коржика викладаємо начинку. Накриваємо начинку другою частиною тіста, запечатуємо краї.
Виходить подоба чебурека, який викладаємо в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо пироги по обидва боки до золотистого кольору.
За допомогою цього рецепту можна приготувати картопляні пироги з овочевою начинкою. Це ситна страва, яка не вимагає м’ясних інгредієнтів, щоб бути соковитим.
Прокоментуйте