Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 400 мл;
- сіль та сода по 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.л;
- лимонна кислота чверть ч. л;
- яйця, 2 шт.;
- борошно, 650 г;
- олія, 3 ст.л.
Для приготування начинки необхідно:
- брусниця або інша ягода, 500 г;
- цукор, 100 г або до смаку;
- крохмаль, 1 ст.л.;
- лимонна кислота, третина ч. л.
Процес приготування
У кефір кімнатної температури додаємо сіль і цукор, соду, яйця, олію та лимонну кислоту, яка допомагає соді швидше вступати в реакцію в кислому середовищі і присмаку соди в пиріжках не буде.
Борошно просіюємо і здебільшого вливаємо рідкі інгредієнти. Вимішуємо тісто і якщо необхідно додаємо інше борошно і може більше. Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
У сковороду висипаємо ягоди, цукор та крохмаль. Перемішуємо і код ягоди випустять сік, додаємо щіпку лимонної кислоти, щоб зберегти яскравий колір начинки. Тісто ділимо на 18 колобків і формуємо пиріжки з начинкою.
Обсмажуємо у великій кількості олії на невеликому вогні. Навіть наступного дня, такі пиріжки будуть свіжими, м’якими та пишними.
Прокоментуйте