Інгредієнти:
- кабачки, 1,5 кг;
- цибуля, 1 шт;
- солодкий перець та морква по 3 шт;
- часник, 1 головка;
- гострий перець, 1 шт або до смаку;
- базилік та кріп, петрушка;
- коріандр, 1 ч.л;
- паприка, сіль по 1 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9% та олія по 80 мл.
Процес приготування
Кабачки краще вибирати цукіні – вони щільніші, ніж звичайні і зберігають свою крихкість. Кабачки та моркву тремо на тертці для корейської моркви. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Часник та зелень дрібно рубаємо. Солодкий перець ріжемо тонкою соломкою, а гострий – дрібними шматочками. Змішуємо всі овочі в ємності, додаємо сіль та цукор, спеції, тертий часник.
Олію розжарюємо і обсмажуємо цибулю, викладаємо все на овочі і наливаємо оцет. Перемішуємо та залишаємо маринуватися на 3 години.
Розкладаємо салат в чисті баночки по 500 мл, трохи трамбуємо і заливаємо соком, що виділився, накриваємо кришками. Ставимо банки в каструлю на рушник, заливаємо по плічка теплою водою.
Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо 20 хвилин. Закручуємо кришки, перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо до остигання. Зберігаємо заготівлю в підвалі, коморі, балконі.
Прокоментуйте