Алкогольний напій Ron Barcelo, родом із Домініканської Республіки, впевнено здобув популярність у понад 70 країнах світу. Бренд заснований майже 100 років тому братами Андресом і Хуліано Барсело. Першу винокурню вони відкрили в Санто-Домінго. Сприятливий клімат дав змогу масово вирощувати цукрову тростину відмінної якості. Цю сировину використовували в приготуванні рому, який вивів бренд Ron Barcelo на перші позиції місцевого алкогольного ринку. Однак згодом регіон зазнав колосальних збитків через ураган. Його наслідком стало часткове руйнування виробничих потужностей. Через такі випробування один із братів, Андрес, залишив підприємницьку справу. Натомість інший брат, Хуліано, у 1946 році евакуював завод на східне узбережжя Домініканської Республіки. Впродовж наступних десятиліть нарощування обсягів виробництва й ефективна рекламна кампанія дали змогу вивести бренд на міжнародний ринок. Сьогодні популярний ром пропонують в різномаїтті різновидів.
Особливості виробництва Ron Barcelo
Напій отримують за класичною технологією. Перший етап — бродіння продуктів перероблення цукрової тростини. Отриманий спирт дистилюють та витримують. Ром зріє в діжках із-під бурбона. Чимало факторів впливає на формування ціни на ром Барсело, найбільшою мірою — роки настоювання. Тому можна купити як недорогий, наприклад, для вечірки, так і преміальний напій на подарунок близькій людині. Смак алкоголю залежить від купажування. Це дало змогу отримати різноманіття видів. Міцність Ron Barcelo варіюється в межах 37,5–43%. На сайті маркету Маудау можна вибрати напій за цією характеристикою. Алкоголь вживають як у чистому вигляді, так і в складі вишуканих коктейлів.
Різновиди домініканського рому Barcelo
Відомий бренд пропонує в асортименті напої на будь-який смак. Слід виділити ром міцністю 37,5%:
- Blanco. Білий ром, який дозріває впродовж року. Характеризується поєднанням ноток банана, кокосу та інших фруктів.
- Blanco Anejado. Характеризується м’яким смаком. Напій витримують впродовж року в дубових діжках.
- Gran Platinum. Ром належить до класу преміального алкоголю. Термін достигання — 6 років. Купаж приємно дивує поєднанням свіжості цитрусових та ледь відчутною гіркотою ванілі й прянощів.
- Dorado. Напій настоюють впродовж року. Легкі нотки фруктів гармонійно поєднані з присмаком дубової щепи.
- Dorado Anejado. Ром дарує насолоду від ледь відчутного вершкового смаку. На фініші можна розпізнати солодкість фруктів.
- Anejo. Алкоголь отримують внаслідок змішування спиртів різних термінів витримки. Під час дегустації можна впізнати нотки шоколаду, ванілі, фруктів.
- Gran Anejo. Насичений букет поєднує нотки горіхів, вершків, кави.
Серед різновидів, що витримують понад 10 років, виділяють лінійку Imperial. Міцність перевищує 38%. Вартий уваги не лише насичений глибокий смак, але й вишукане естетичне оформлення фірмових пляшок бренду.
Прокоментуйте