Через поширення коронавірусу у Тернополі обмежили планову госпіталізацію

Перегляньте також

Обмежити планову госпіталізацію вирішили у Тернополі через ускладнення епідемічної ситуації. У лікарнях міста надаватимуть медичну допомогу лише у випадку загрози для життя пацієнта.

Наразі у лікувальних закладах міста перебуває 43 хворих на коронавірус. Інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги переповнене. Четверо пацієнтів — на кисневих концентраторах.

“Директору лікарні швидкої допомоги дано доручення щодо переведення лікарні швидкої допомоги на монопрофільну клініку, тобто на госпіталь, який буде надавати медичну допомогу тільки хворим з коронавірусом. Відділу охорони здоров’я надано доручення обмежити планову госпіталізацію, за виключенням тих пацієнтів, коли є загроза здоров’ю. Рішення по госпіталізації приймається винятково консилярно”, – каже начальник міського відділу охорони здоров’я Василь Даньчак.

Учора в обласному лабораторному центрі підтвердили 17 випадків зараження коронавірусом.  Шестеро інфікованих виявили у Тернопільському районі, четверо — в обласному центрі, поодинокі випадки інфікування — у Зборівському, Лановецькому, Чортківському і Кременецькому районах.

Софія Романська

Коментарі






Пов'язані публікації

На Львівщині затримали корегувальника вогню

СБУ затримала весь склад однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла під час окупації Херсонщини

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонщини. Усі вони входили до...