Чорнобиль очима дітей можна побачити на виставці у Тернополі

Перегляньте також

“Чорнобиль – очима дітей” – конкурс дитячих малюнків під такою назвою організували на Тернопільщині з нагоди 35-ої річниці катастрофи. Творчі роботи представили діти від 5 до 13 років.

Загалом до конкурсу на Тернопільщині долучилося майже дві сотні дітей. Одинадцятирічний Максим працював над малюнком кілька днів. Хлопчик попередньо читав книжки та дивився фільми про Чорнобильську катастрофу.

«Багато вчителі в школі розповідали. Мій дядько був там. Але розповідей було недостатньо, щоб знати про цю трагедію. Ми вдома всі разом дивилися фільми про Чорнобиль, у школі читали твори. Працювати над малюнком було непросто. Доводилося багато думати і передавати це на папір».

Конкурс провели у двох вікових категоріях: від 5 до 9 років; від 10 до 13 років. Свої роботи представили учні дитячих художніх шкіл області, художніх відділень початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Конкурсні роботи журі оцінювали за 10-бальною системою. А найкращі малюнки презентували в Тернопільській обласній державній адміністрації. Усі учасники конкурсу отримають відповідні нагороди та відзнаки. А самі ж роботи згодом передадуть до Тернопільської обласної громадської організації «Союз Чорнобильців України», де вони будуть зберігатися.

Коментарі






Пов'язані публікації

На Львівщині затримали корегувальника вогню

СБУ затримала весь склад однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла під час окупації Херсонщини

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонщини. Усі вони входили до...