Нам знадобиться:
- Свиняча грудинка близько – 1,5 кг.
- Картопля
- Приправа для картоплі
- Соняшникова олія (для картоплі)
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Чорний перець – 1,5 ч.л.
- Лавровий лист перемелений – 0,5 ч.л.
- Вола – 2-3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Змішуємо мелений лавровий лист, сіль, чорний мелений перець та тертий часник. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо.
Грудинку нарізаємо на рівні прямокутники, як показано на фото, і на кожному шматочку м’яса робимо проколи з боків, шпигуємо часниковою сумішшю і цією ж сумішшю натираємо шматок з усіх боків.
Укладаємо м’ясо в ємність, що підходить за розміром, і прибираємо в холодильник промаринуватися мінімум на 2-3 години. Чим довше стоятиме, тим смачніше вийде.
Картоплю ріжемо максимально грубо, посипаємо приправою для картоплі, збризкуємо олією і перемішуємо.
Викладаємо грудинку і картоплю на лист, накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.
Через півтори години дістаємо, забираємо фольгу і повертаємо в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб з’явилася апетитна рум’яна скоринка.
Після запікання нарізаємо м’ясо порційно, викладаємо порційно з картоплею, посипаємо зеленню і подаємо!
М’ясо з картоплею завжди вдале поєднання! Страва хоч і проста, але яка ж смачна! Якщо все м’ясо в гарячому вигляді не з’їли – не біда, перекладаємо в холодильник, а потім подаємо як нарізочку або просто на бутерброди. Можна і приморозити і потім тоненько нарізати, як звичайне сало і подавати з картоплею або супами.
Прокоментуйте