Інгредієнти для хачапурі:
- кефір — 200 мл;
- сода — ½ ч. л.;
- сіль — ч. л.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- олія – ст. л.;
- молоко — 200 мл;
- борошно — 200 г;
- зелена цибуля – пучок;
- сир – 100 г.
Приготування хачапурі:
Кефір треба змішати з содою, зачекати на вступ до реакції цієї пари компонентів. Потім у кефір висипаємо сіль, розбиваємо пару яєць, виливаємо олію і молоко, ретельно збиваємо віночком.
В отриману суміш кефіру висипаємо борошно, замішуємо еластичне тісто. Шинкуємо досить дрібно зелену цибулю, додаємо в тісто, знову все перемішуємо.
Подрібнюємо на дрібній тертці сир, інтегруємо в тісто.
На сковороді розігріваємо невелику кількість олії. Викладаємо на дно тісто, формуємо товстий коржик.
Обсмажуємо коржик на помірному вогні 1,5 хвилини під кришкою. Аналогічно готуємо другий бік коржика.
Цей сирний коржик трохи нагадує відому грузинську страву. Ми не намагаємось її повторити, лише знаходимо цікаві аналоги.
Прокоментуйте