Кабачковий рулет із паштетом по-старотернопільськи.
Інгредієнти:
- Кабачок 300 г
- Олія 300 г
- Куряче яйце 6 шт
- Борошно 80 г
- Сік лимона 5 мл
- Сіль 1 щіпка
- Хмелі-сунелі 5 г
- Куряча печінка 350 г
- Морква 350 г
- Цибуля ріпчаста 200 г
- Вершкове масло 30 г
Кабачковий рулет із паштетом по-старотернопільськи
Приготування:
Тонкими кільцями нарізати кабачок (приблизно по 2-3 мм). Для маринаду розмішати в олії гостру приправу, сіль, лимонний сік. Викладіть в миску кабачкові кільця, покриваючи кожен шар маринадом.
Тим часом нарізати досить крупно моркву. Так само вчинити з цибулею. Кожну курячу печінку розрізати на 3-4 частини, видаливши плівку. Обсмажити до легкого розм’якшення цибулю з морквою. У цю ж сковороду додати печінку. Потримати її на вогні 5 хвилин.
Перекласти весь просмажений склад у подрібнювач (можна скористатися м’ясорубкою та прокрутити все 3-4 рази). У перекручену однорідну масу додати тепле вершкове масло і перебити паштет знову, після чого начинка буде готова.
Яйця з сіллю та свіжомеленим перцем збити. Загустити борошном і розмішати до однорідності. Кабачки відтиснути та викласти рядами на пергамент. Залити їх омлетною масою. При 200 градусах запекти рулетну основу протягом 10 хв.
Коли вона охолоне, викласти зверху рівним шаром паштет. Згорнути рулет, обвернути його пергаментом і потримати 30 хвилин у холодильнику. Надалі можна зняти папір та підрівняти торці.
Ми писали раніше: Смачний заливний ягідний пиріг за тернопільським рецептом.
Прокоментуйте