М’ятний Джулеп – лонг дрінк з мінімальним набором інгредієнтів. По суті, в основі маємо гострий присмак бурбону та насичений аромат м’яти. Скоріш за все прийшов до нас з півдня США. Слово Джулеп – арабське, дослівно означає настоянка троянд (так в давнину називали ліки з пелюсток троянди, настояні на алкоголі).
Отже,
60 мл бурбону чи віскі (краще, звісно, бурбону)
1 чайна ложка коричневого цукру
4 потовчені кубики льоду
листки м’яти
вода
На дно високої склянки поставити листки м’яти, додати невелику кількість води, бурбону і цукру та акуратно потовкти медлером. Дати трішки постояти, щоб м’ята встигла виділити свій аромат. Перелити через сіточку в склянку для подачі, наповнену льодом та додати решту бурбону. Коктейль “Мінт – Джулеп” традиційно подають в металевому стакані, щоб зберегти алкогольну прохолоду. Прикраса: м’ята та соломинки.
Блог військового бармена. Споживай відповідально! Лише для повнолітніх!
Прокоментуйте