Інгредієнти для млинців з картоплею:
- картопля – 3 шт.;
- борошно – 230 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- цибуля зелена – 3 пера;
- сіль – 1 дрібка;
- перець болгарський – 1 шт.;
- яйця курячі – 5 шт.;
- сир – 100 г;
- соняшникова олія – 40 мл;
- цукор – ½ ст. л.;
- молоко – 500 мл.;
- панірувальні сухарі – 100 г.
Приготування
Картоплю очищаємо від шкірки та нарізаємо великими часточками, відварюємо у підсоленій воді до готовності. Цибулину подрібнюємо на маленькі кубики. Аналогічно нарізаємо перець, заздалегідь очищаючи.
На 10 мл олії обсмажуємо цибулю до м’якості. Додаємо болгарський перець та готуємо кілька хвилин. Картоплю мнемо до стану пюре, з’єднуємо з обсмаженим перцем і цибулею. Подрібнюємо на середній тертці сир, кладемо до картопляного пюре. Нарізаємо дрібно зелену цибулю, висипаємо до картопляної суміші і все перемішуємо.
Розбиваємо в окрему тару два яйця, солимо і додаємо цукор, збиваємо віночком до розчинення гранул. Виливаємо в тару 250 мл молока, висипаємо 200 г борошна і збиваємо до однорідності. Доливаємо в тісто для млинців другу частину молока та 20 мл соняшникової олії, знову збиваємо. Розігріваємо сковороду із залишками олії, смажимо тонкі млинці.
У кожен млинець викладаємо по 2 столові ложки картопляної начинки і згортаємо в конвертик.
У мисці з’єднуємо яйця, залишки борошна та сіль разом. Промокуємо млинці спочатку в яєчній суміші, потім в панірувальних сухарах. Обсмажуємо на сковороді млинці з кожного боку до золотистої скориночки.
Таким чином виходить досить смачна страва з млинців та картоплі. Овочі завжди добре поєднувалися з млинцем, тим більше в паніровці.
Прокоментуйте