Актуальна інформація перед сезоном перших овочів.
Нітрозаміни і різні речовини, які використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів, несуть найбільшу небезпеку здоров’ю людини при вживанні цих продуктів, передає HealthyStyle.info з посиланням на ictv.ua.
Про це заявила експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко.
– Потрібно розуміти, що крім нітратів, є й інші речовини в таких ранніх овочах. Помідор обробляють зовні, щоб він добре зберігався. Нітрати як такі нам не загрожують, а загрожують нітрозаміни, які утворюються в нашому організмі, – зазначила вона.
За її словами, в світі існує безліч використовуваних аграріями препаратів для обробки ранніх овочів. Вона також зазначила, що овочі, безумовно, потрібно мити перед вживанням.
Також читайте:
Прокоментуйте