Особливість цього овочевого салату – спосіб приготування картоплі. Для цієї закуски картоплю не потрібно нарізати. Адже за японським рецептом у салат входить картопляне пюре.
Інгредієнти
- Картопля (середня) – 5 шт.
- Консервована кукурудза – 50 г
- Яйц еварене – 1 шт.
- Огірки (мариновані або квашені, середні) – 1 шт.
- Морква (середня) – 1 шт.
- Шинка (куряче філе відварене) – 100 г
- Рисовий оцет – 1 ст. л.
- Майонез (салатний) – 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування
Очищаємо картоплю та відварюємо її. Потім розминаємо, залишаючи невеликі грудочки для гарної текстури. У гаряче пюре додаємо рисовий оцет та мелений чорний перець. Картопля має охолонути. Яйце дрібно нарізаємо. Додаємо консервовану кукурудзу без рідини.
Огірок нарізаємо тонкими скибочками. Аналогічно робимо і з морквою. Посипаємо огірок та моркву 1 чайною ложкою солі, розминаємо їх руками та даємо постояти 10 хвилин. Потім промиваємо вже мариновані овочі під холодною водою.
Нарізаємо шинку або філе тонкими смужками. Змішуємо всі інгредієнти із пюре. Додаємо майонез. Солимо і перчимо. Ретельно все перемішуємо.
Прокоментуйте