Спробуйте рецепт смачного бананового торта з шоколадним мусом, який неймовірно гарний, дуже ароматний і надзвичайно смачний.
Торт складається з розсипчастого тіста, повітряного шоколадного крему та бананів – вишукане поєднання, яке порадує око та смак. Цей торт дуже кремовий, м’який, ніжний, з насиченим смаком шоколаду та бананів, ефектний десерт, який здивує кожного!
Інгредієнти для верху
– 125 г вершкового масла
– 250 г борошна
– 100 г цукру
– 50 г меленого мигдалю
– 1 яйце
Інгредієнти для шоколадного мусу
– 250 мл збитих вершків
– 50 г вершкового масла
– 200 г чорного шоколаду
Інгредієнти для сирного наповнення
– 250 г вершкового сиру
– 100 г цукрової пудри
– 2 столові ложки рому
Додаткові інгредієнти
– 3 банани
– 50 г збитих вершків
Особливий тернопільський рецепт бананового торта. Спосіб приготування
1. Корж. Холодне масло протираємо через крупну тертку, додаємо просіяне борошно і розтираємо стіл до «сухих крихт». Додайте цукор, мелений мигдаль, потім яйце. Швидко замісити тісто і зібрати його в кулю. Щоб тісто після випікання не вийшло «важким», не потрібно довго місити, навіть якщо у вас вийшло не однорідне тісто.
2. Поставте тісто в холодильник приблизно на 30 хвилин. Потім дістаньте, розкачайте, викладіть у форму для запікання і знову поставте в холодильник на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів. Ставимо форму в духовку приблизно на 20 хвилин.
3. Приготуйте шоколадний мус: у невелику каструльку помістіть 250 мл вершків і масло, доведіть суміш до кипіння. Зніміть суміш з вогню, додайте шоколад і розтопіть його, інтенсивно помішуючи. Повинна вийти однорідна шоколадна маса. Дайте охолонути до кімнатної температури.
4. Сирна маса. Вершковий сир збити з цукровою пудрою і ромом. З’єднайте сирну страву з шоколадною. Отриману суміш додаємо до заздалегідь збитих вершків і ретельно перемішуємо до отримання однорідної повітряної консистенції.
5. Зберіть торт: нанесіть кілька ложок мусу на торт, потім розподіліть банани по спіралі.. Зверху помістіть залишки мусу. За бажанням вирівняйте верх і прикрасьте торт за смаком, наприклад, тертим шоколадом або намалюйте хвилясті лінії. Поставте торт в холодильник на 3 години або на ніч.
Ми писали нещодавно: Тернопільський рецепт млинців на майонезі.
















Прокоментуйте