• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Субота, 18 Жовтня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Скільки можна зберігати олів’є, “шубу” і холодець

Опубліковано: 01 Січня, 2020
A A

Про терміни та умови зберігання популярних салатів і закусок перед Новим роком розповіла мікробіолог і бактеріолог Оксана Вольська в ефірі ObozTV.

За її словами, заправляти олів’є та інші салати – сметаною, майонезом, соусом – потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

“Салат олів’є в заправленому вигляді зберігається 4 години. Не більше! Без заправки він може стояти 40 годин. Тільки не додавайте туди огірки, не додавайте цибулю, і не додавайте майонез. Все це – окремо”, – попередила науковий фахівець.

Вольська порадила заправляти кількість салату, виходячи з кількості гостей на святі.

“Залишаться якісь дві-три ложки – краще викинути. А з ранку ви берете свій улюблений тазик з незаправленим олів’є, додаєте огірки, заправку – і у вас перший сніданок нового року”, – зазначила вона.

Бактеріолог перерахувала допустимі терміни зберігання найбільш популярних новорічних закусок і салатів:

олів’є в заправленому вигляді – 4 години;

салат “шуба” – 24 години, оскільки потрібен час на просочення;

салат з крабовими паличками – 24 години в заправленому вигляді, 48 годин без заправки;

фаршировані яйця – 2-3 доби, але тільки за умови, якщо яйця були зварені круто не менше 15 хвилин і розібрані чистими руками;

холодець – для закладів громадського харчування встановлена норма в 24 години, але холодець домашнього приготування може зберігатися 3-4 дні.

“До речі, холодець можна заморожувати. 1-2 місяці він в замороженому вигляді зберігається в морозилці. І якщо ви вже не хочете холодець – це відмінна основа для супу, борщу. Просто переливає його в каструльку, коли він розморозився, і на його основі готуєте якусь першу страву”, – поділилася Вольська.

 

Теми: салаттермінхолодецьшуба

Перегляньте Також

Бурячок та пекінська капуста з новою заправкою
LIFESTYLE

Бурячок та пекінська капуста з новою заправкою від тернополянки

28.08.2025
Салат із капустою за новим рецептом
LIFESTYLE

Салат із пекінською капустою за новим тернопільським рецептом

26.01.2025
Салат з капусти
LIFESTYLE

Простий салат з капусти з пікантною заправкою від тернополянки

17.12.2024
Салат з грибочків
LIFESTYLE

Швидкий та поживний салат від тернополянки

12.09.2024
Японський салат
LIFESTYLE

Простий японський салат із картоплею від тернополянки

02.09.2024
Чому салат виростає гірким, та як цього уникнути
LIFESTYLE

Чому салат виростає гірким, та як цього уникнути

12.04.2024
завантажити ще
Наступний допис

Уряд піде в дитсадок

Житель Рівненщини постане перед судом за вбивство у Тернополі

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • графіки відключень електропостачання

    І на Тернопільщині вимикатимуть світло: запроваджують дві черги відключення електроенергії

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • 10 закладів харчування у Тернополі долучилися до важливої кампанії

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • На Тернопільщині активно затримують людей у військовій формі

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Від графіків до блекаутів: що чекає на Тернопільщину найближчим часом

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Ректор ТНПУ ініціював петицію про присвоєння звання “Герой України” посмертно Володимиру Брославському

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру

У Збаражі завершили проєкт віртуального туру та відкрили туристичний центр

17.10.2025
Двоє чоловіків напали на службовий автомобіль ТЦК

Двоє чоловіків з Тернопільщини напали на службовий автомобіль ТЦК

17.10.2025
ТРЦ Подоляни

У Подолянах відбувся цікавий захід з відпрацювання навичок серцево-легеневої реанімації

17.10.2025
Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки

Викладач ТНПУ Юрій Вітяк отримав Подяку Прем’єр-міністерки України

17.10.2025
У Тернополі обговорили епідситуацію

У Тернополі обговорили епідситуацію та виконання медичних програм громади

17.10.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.