Пишний омлет знайомий багатьом людям з дитинства. Зазвичай ця страва подавалася в дитячих садках на сніданок. Наразі тенденція омлетів на ранковий прийом їжі не зникла з дошкільних закладів.
Справа в тому, що омлет є універсальним сніданком. Він корисний, смачний та поживний. Більшість дітей краще їдять омлет, ніж, наприклад, манну кашу або запіканку.
Однак, навіть будучи дорослою людиною, не варто виключати омлет зі свого раціону. Ця страва з яєць зберігає почуття ситості до обіду, при цьому вважається дієтичною.
Ми приготуємо омлет для всієї родини з небагатьох компонентів.
Інгредієнти для омлету:
- яйця – 6 шт.;
- оливкова олія – ½ ч. л.;
- молоко – 300 мл;
- сіль – ⅓ ч. л.;
- сир – 100 г;
- мускатний горіх – ч. л.
Приготування омлету:
Яйця потрібно розбити у глибоку тару та посолити. Збиваємо яйця в однорідну суміш за допомогою віночка, додаємо молоко.
Сир потрібно подрібнити на великих різцях терки, викладаємо в миску з сумішшю. Перемішуємо інгредієнти, додаємо мускатний горіх.
Змащуємо форму для запікання оливковою олією, виливаємо до неї яєчну масу. Готувати омлет потрібно в духовці на 200 градус. 20 хвилин.
Прокоментуйте