Інгредієнти для хлібної запіканки:
- пшеничний хліб – 120 г;
- олія – 2 ст. л.;
- яйця курячі – 4 шт.;
- сир – 100 г;
- молоко – 125 г;
- томатний кетчуп – 100 г;
- сіль – щіпка;
- помідор – шт.;
- ковбаса – 100 г.
Приготування хлібної запіканки:
Розбиваємо в чисту миску яйця, солимо і збиваємо за допомогою віночка. Виливаємо в яєчну масу молоко, продовжуємо змішувати компоненти. Ковбасу потрібно нарізати маленьким кубиком, а помідор середніми часточками. Хліб кришимо максимально дрібно, викладаємо на сковороду.
Заливаємо половину хлібного м’якуша частиною яєчної суміші, розподіляємо лопаткою по поверхні сковороди. Змащуємо хлібний шар кетчупом, посипаємо ковбасою та помідорами. Подрібнюємо на дрібній тертці сир, посипаємо верхівку начинки. На сирний шар кладемо другу частину нарізаного хлібного м’якуша, заливаємо яєчною масою.
Обсмажуємо низ запіканки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки. Перевертаємо запіканку, аналогічно готуємо другий бік страви. Це гарна страва для сніданку чи перекусу. Хлібна запіканка – варіант страви для людей, які не хочуть замішувати тісто і довго випікати.
Прокоментуйте