Святковий салат з куркою та чорносливом. Відкрийте для себе новий смак із класичних продуктів. Ароматна та дуже корисна страва.
Інгредієнти:
- куряче філе (варене) – 300 г
- сир (твердий) – 150 г
- яйця (варені) – 5 шт.
- чорнослив – 200 г
- гриби (шампіньйони, гливи) – 300 г
- цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
- морква варена – 1-2 шт.
- горіхи (волоські, кешью) – 100 г
- майонез (салатний) – 5 ст. л.
- сіль, перець за смаком.
Поставити сковороду на вогонь і розігріти олію. Цибулю ріпчасту очистити і нарізати невеликим кубиком. Відправити на сковороду для обсмажування. Після цього викласти нарізані гриби. Обсмажити цибулю з грибами до готовності (перемішуючи, близько 10 хв.). Охолодити (близько 10 хв.).
Курячі грудки заздалегідь відварити в підсоленій воді. Потім охолодити та нарізати невеликим кубиком. Викласти першим шаром.
Яйця заздалегідь відварити круто. Очистити, охолодити та відокремити білки від жовтків. Жовтки натерти на тертці – другий шар.
Викласти обсмажені гриби із цибулею – третій шар. Викласти половину підготовленого майонезу – четвертий шар.
Чорнослив нарізати дрібними шматочками і рівномірно розкласти п’ятим шаром. Горіхи подрібнити дрібними шматочками. Посипати подрібнені горіхи поверх чорносливу. Розрівняти. Сир натерти на великій тертці. Викласти на горіхи. Розрівняти.
Моркву заздалегідь відварити. Охолодити та очистити. Натерти на великій тертці. Викласти останнім шаром. Злегка притиснути вилочкою. Посолити та змастити майонезом.
Смачного!
Прокоментуйте