Інгредієнти для сирних оладок з картоплею:
- сир – 250 г;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- яйця курячі – 3 шт.;
- молоко – 50 мл;
- сметана – 3 ст. л.;
- вершкове масло – 30 г;
- цукор – ст. л.;
- сіль – ч. л.;
- олія – 2 ст. л.;
- картопля – 700 г;
- сода – ½ ч. л.;
- борошно – 300 г.
Приготування сирних оладок з картоплею:
У сир розбиваємо пару яєць, висипаємо половину чайної ложки солі та цукор. Перемішуємо сир і яйця, додаємо сметану, соду та олію. Знову змішуємо компоненти і починаємо поступово просівати борошно. Замішуємо м’яке тісто, залишаємо під харчовою плівкою на 10 хвилин.
Заздалегідь очищаємо та відварюємо до готовності картоплю. У чаші з яйцем, сіллю, вершковим маслом та молоком розминаємо до стану пюре. Нарізаємо маленькими кубиками цибулину. Обсмажуємо цибулю на сковороді у невеликій кількості олії. Коли цибуля буде золотистого кольору, перекладаємо її в картопляне пюре.
Тісто ділимо на 12 частин, формуємо невеликі колобки. Розкочуємо колобки в невеликі товсті коржики. У кожен пласт кладемо по ложці картопляної начинки. Запечатуємо краї і розминаємо у великі, товсті коржики всі заготовки. Треба розігріти 100 мл олії на сковороді. При середньому вогні обсмажуємо коржики з усіх боків до рум’яної скоринки.
Виходять смачні сирні оладки з картопляною начинкою.
А ще це прекрасний спосіб використати вчорашнє пюре.
Прокоментуйте