Такий хліб може бути відмінним доповненням до різних м’ясних нарізок, салатів з овочів. Сирний смак і аромат, прекрасно поєднуються з картоплею.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 95 мл;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 90 г;
- масло вершкове розтоплене, 10 г;
- сіль дрібка;
- картопля, 1 шт;
- моцарелла;
- майонез, 2 ст.л.
Процес приготування
Просіяне борошно змішуємо з дрібкою солі, молоком і яйцем. Вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, змішуємо з майонезом до однорідності.
Розкачуємо тісто в пласт, викладаємо тертий сир і зверху картопляну масу, знову засипаємо сиром.
Защипуємо краї тіста так, щоб вийшов коржик, який трохи прокатуємо качалкою.
Сковорідку змащуємо шматочком вершкового масла, викладаємо корж і обсмажуємо до рум’яності.
Змащуємо верх вершковим маслом і перевертаємо. Обсмажуємо до рум’яності.
Подаємо такий корж в гарячому вигляді до будь-яких страв. Чудово підходить в якості перекусу.
Всередину можна додати зелень за смаком, сир беріть будь-який, який є.
Прокоментуйте