• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
Четвер, 4 Грудня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Традиційна страва Кременеччини – борщ із вишнями

Опубліковано: 19 Липня, 2021
A A
страва Кременеччини

Борщ із вишнями хоч і не офіційно, та це традиційна страва Кременеччини. Його готують саме у цьому регіоні і він є своєрідною візитівкою самого міста.

Поділитись секретами із нашою знімально групою погодився Андрій Левчук. Чоловік є керівником краєзнавчого музею, і для зйомок запросив нас саме сюди, повідомляє Т1.

Для автентичного борщу нам знадобиться лише молода городина: картопля, капуста, морква, горох, буряк із гичкою, цибуля, кріп та петрушка. А от родзинкою страви будуть вишні. Ну і який борщ без м’яса – потрібно півня і свинні реберця.

Як будь який інший борщ, приготування кременецького починають із бульйону. У воду треба поставити 2 види м’яса, пів кілограма свинних ребер та четвертину півня. Кухар зазначив, варити слід на маленькому вогні, близько півтори години. До бульйону не потрібно кидати ні лаврового листка, ні духмяного перцю. Лише зелень з гичкою, яка має виваритись у бульйону і потім її слід витягнути. І нарізати лише вершки. Додати традиційно капусту, картоплю, моркву – по черзі кинути у бульйон.

Далі – горох, але лише той, який зібрали з городу зранку – не вчорашній. Наступний етап  – зажарка. На розігріту пательню з олією висипати порізану цибулю. Після того, як вона стала прозорого кольору – додати 3 ложки борошна. Через хвилин 15, слідом за зажаркою, головний інгредієнт –  вишні. Їх потрібно небагато – близько однієї склянки.

І слід чекати поки страва кипить. Звісно, посолити та поперчити за смаком і не забути про сметану. Загалом на приготування витрачається близько 2,5-х годин.

У кінцевому результаті отримали 5 літрів густого літнього борщу за кременецькою рецептурою.

Готуючи Андрій Левчук розповів, у борщ залюблений із самісінького дитинства. До того ж, досліджує й інші традиційні страви та вже має ідею, як розвивати саме гастрономічний туризм у своєму регіоні.  Хоче створити автентичне меню страв Кременеччини. Передадуть його в усі заклади міста. Все для того, аби турист мав змогу сповна поринути у атмосферу саме цього регіону.

Теми: борщ з вишнямиКременеччинатрадиційна страва

Перегляньте Також

Поліція розшукує депутата Григорія Мельничука
NEWS

Увага! Поліція розшукує 25-річного депутата Григорія Мельничука

22.09.2025
Відійшов у засвіти футболіст Віктoр Васютинський
NEWS

Відійшов у засвіти колишній футболіст Віктoр Васютинський з Кременеччини

14.08.2025
Авто потонуло разом із водієм
NEWS

Під Кременцем авто потонуло разом із водієм

06.07.2025
Неповнолітній накинувся з ножем на сусіда
NEWS

Учаснику кривавої різанини на Тернопільщині світить 15 років тюрми

06.07.2025
На Тернопільщині краяни зібралися до спільної молитви
LIFESTYLE

На Тернопільщині краяни зібралися до спільної молитви у Богдановій каплиці

27.06.2025
Кременеччина втратила свого захисника Анатолія Панасюка
NEWS

На війні Кременеччина втратила свого захисника Анатолія Панасюка

02.06.2025
завантажити ще
Наступний допис
Розчистили

Австрійський бункер, якому понад сто років, розчистили в Залізцях

Файне місто

«Правий сектор» проти концертів російських гуртів на «Файному місті» у Тернополі

Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне

Популярне

  • Слід подати показники газу на початку місяця

    У Тернопільміськгаз нагадали про подачу показників на початку місяця

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • В одному з мікрорайонів Тернополя можливе припинення газопостачання

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Колишній голова ТОР Олексій Кайда отримав звання капітана ЗСУ

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Історія героя Володимира Цупера, який рятував людей з палаючого будинку

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Роздуми про пам’ятники символи людського божевілля

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Серед породіль перинатального центру є дружини військових

Серед породіль Тернопільського обласного перинатального центру є дружини військових

03.12.2025
У 105 бригаді звітували про знищення ворога

У 105 бригаді відзвітували про знищення ворожих сил

03.12.2025
Екіпаж 105 бригади знищив один із розвідувальних дронів

Екіпаж 105 окремої бригади територіальної оборони знищив один із найсучасніших російських розвідувальних дронів

03.12.2025
Історія полоненого росіянина

Історія полоненого 22-річного росіянина

03.12.2025
Олексій Кайда отримав звання капітана ЗСУ

Колишній голова ТОР Олексій Кайда отримав звання капітана ЗСУ

03.12.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.