• РЕКЛАМА НА САЙТІ
  • КОНТАКТИ
СПЕЦТЕМА: ВІЙНА З рф
П’ятниця, 22 Серпня, 2025
Ровесник NEWS
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • NEWS
  • Суспільство
  • LIFESTYLE
  • Освіта
  • Спорт
  • Цікаве
  • Кримінал
  • Політика
  • Економіка
Немає результатів
Переглянути всі результати
Ровесник NEWS
Немає результатів
Переглянути всі результати

Традиційна страва Кременеччини – борщ із вишнями

Опубліковано: 19 Липня, 2021
A A
страва Кременеччини

Борщ із вишнями хоч і не офіційно, та це традиційна страва Кременеччини. Його готують саме у цьому регіоні і він є своєрідною візитівкою самого міста.

Поділитись секретами із нашою знімально групою погодився Андрій Левчук. Чоловік є керівником краєзнавчого музею, і для зйомок запросив нас саме сюди, повідомляє Т1.

Для автентичного борщу нам знадобиться лише молода городина: картопля, капуста, морква, горох, буряк із гичкою, цибуля, кріп та петрушка. А от родзинкою страви будуть вишні. Ну і який борщ без м’яса – потрібно півня і свинні реберця.

Як будь який інший борщ, приготування кременецького починають із бульйону. У воду треба поставити 2 види м’яса, пів кілограма свинних ребер та четвертину півня. Кухар зазначив, варити слід на маленькому вогні, близько півтори години. До бульйону не потрібно кидати ні лаврового листка, ні духмяного перцю. Лише зелень з гичкою, яка має виваритись у бульйону і потім її слід витягнути. І нарізати лише вершки. Додати традиційно капусту, картоплю, моркву – по черзі кинути у бульйон.

Далі – горох, але лише той, який зібрали з городу зранку – не вчорашній. Наступний етап  – зажарка. На розігріту пательню з олією висипати порізану цибулю. Після того, як вона стала прозорого кольору – додати 3 ложки борошна. Через хвилин 15, слідом за зажаркою, головний інгредієнт –  вишні. Їх потрібно небагато – близько однієї склянки.

І слід чекати поки страва кипить. Звісно, посолити та поперчити за смаком і не забути про сметану. Загалом на приготування витрачається близько 2,5-х годин.

У кінцевому результаті отримали 5 літрів густого літнього борщу за кременецькою рецептурою.

Готуючи Андрій Левчук розповів, у борщ залюблений із самісінького дитинства. До того ж, досліджує й інші традиційні страви та вже має ідею, як розвивати саме гастрономічний туризм у своєму регіоні.  Хоче створити автентичне меню страв Кременеччини. Передадуть його в усі заклади міста. Все для того, аби турист мав змогу сповна поринути у атмосферу саме цього регіону.

Теми: борщ з вишнямиКременеччинатрадиційна страва

Перегляньте Також

Відійшов у засвіти футболіст Віктoр Васютинський
NEWS

Відійшов у засвіти колишній футболіст Віктoр Васютинський з Кременеччини

14.08.2025
Авто потонуло разом із водієм
NEWS

Під Кременцем авто потонуло разом із водієм

06.07.2025
Учаснику різанини світить 15 років тюрми
NEWS

Учаснику кривавої різанини на Тернопільщині світить 15 років тюрми

06.07.2025
На Тернопільщині краяни зібралися до спільної молитви
LIFESTYLE

На Тернопільщині краяни зібралися до спільної молитви у Богдановій каплиці

27.06.2025
Кременеччина втратила свого захисника Анатолія Панасюка
NEWS

На війні Кременеччина втратила свого захисника Анатолія Панасюка

02.06.2025
Жителя Кременеччини підозрюють в отриманні хабаря
NEWS

Жителя Кременеччини підозрюють в отриманні й вимаганні хабаря

14.05.2025
завантажити ще
Наступний допис
Розчистили

Австрійський бункер, якому понад сто років, розчистили в Залізцях

Файне місто

«Правий сектор» проти концертів російських гуртів на «Файному місті» у Тернополі

Опілля квас Опілля квас Опілля квас

Популярне

  • Біля Тернополя чули гудіння шахеда

    Біля Тернополя сьогодні чули гудіння шахеда

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • День міста Тернопіль відзначить благодійним концертом на підтримку ЗСУ

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Тернопільська компанія побудує асфальтобетонний завод на Закарпатті

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Помер тернопільський податківець Сергій Господарик

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0
  • Очільник поліції Тернопільщини написав цікавий пост про ухилянтів і тих, хто намагається на них нажитися

    0 поширень
    Поширити 0 Tweet 0

Свіжі публікації

Російські спецслужби використовують українських підлітків

Як російські спецслужби використовують українських підлітків у війні

22.08.2025
Унікальні факти про створення хору Гомін

Унікальні факти про створення хору Гомін розповіли його учасники в ефірі Ух-радіо

22.08.2025
Повернись до своєї частини, адже побратими чекають на тебе

Повернись до своєї частини, адже побратими чекають на тебе

22.08.2025
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122173982144474333&id=61564229995294&mibextid=wwXIfr&rdid=a97o37vXBDVSFxP7#

Тернопільміськгаз радить зареєструватись в особистому кабінеті чи на сайті

22.08.2025
Готуємось до школи разом з Подолянами

Готуємось до школи разом з Подолянами

22.08.2025
Ровесник NEWS



ГО Медіа-центр Тернопіль

Тернопільські молодіжні новини "РовесникNEWS". Всі права збережено. Усі права на інформаційні матеріали, розміщені на сайті «РовесникNEWS» / rovesnyknews.te.ua, захищені українським законодавством про авторське право та інші суміжні права. При використанні, передруку інформаційних та фото-,відеоматеріалів сайту, гіперпосилання на «РовесникNEWS» має міститися в першому абзаці тексту. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора, а усі опубліковані матеріали не претендують на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації, а також може не поділяти погляди та думки, висловлені читачами сайту в коментарях до статей, а сам ресурс виконує винятково роль носія. Матеріали з поміткою (R) публікуються на правах реклами. Інформаційні матеріали сайту rovesnyk.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу "РовесникNEWS".

Немає результатів
Переглянути всі результати
  • Віджет новин
  • КОНТАКТИ
  • Молодіжні новини
  • РЕКЛАМА НА САЙТІ

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.