Псевдом’ясо для вегетаріанців та веганів виготовляють з рослин, а в лабораторіях кількох країн виготовляють м’ясо з клітин тварин, друкуючи його на 3D-принтерах. Ізраїльська компанія Redefine Meat об’єднала дві технологіях і друкують стейки з рослинної сировини на 3D-принтерах.
Співзасновник стартапу Redefine Meat Ешар Бен-Шитріт заявив, що компанія випустила перший в світі 3D-стейк, який може пройти будь-яку експертизу якості. До складу рослинного замінника яловичини від Redefine Meat входять білки гороху і сої з додаванням рослинних масел і інших натуральних інгредієнтів, що забезпечують колір і смакові якості стейку. До розробки рецептури продукту компанія залучила висококваліфікованих шеф-кухарів і технологів. При виготовленні враховувалося більше 70 сенсорних характеристик: текстура, соковитість, розподіл жиру, відчуття при пережовуванні та ін.
У липні Redefine Meat збирається почати проводити дегустації в ресторанах Ізраїлю. Наступного року продукт має надійти у європейські заклади HoReCa, а в 2022 році компанія планує перейти до масового виробництва 3D-стейків.
Прокоментуйте