Класичний коктейль “Кривава Мері” суттєво вирізняється з-поміж інших напоїв. Він солодкий, що вносить його до групи кисло-солодких коктейлів, гострий – а це закидає його до однієї групи з міцними та пекучими та наповнений, повнотілий. Саме це робить його довершеним, проте водночас, своєрідним.
Подейкують, що Bloody Mary вперше приготували в Парижі на початку ХХ століття в тамтешньому (увага!) американському барі. Тамтешній бармен одного чудового дня просто змішав горілку та консервований томатний сік, аби здивувати туриста зі США.
Отже,
120 мл томатного соку
45 мл горілки
сіль
перець
лимон
лід
селера
сіль
У шейкер додати томатний сік, горілку, лід та сік лимону і збовтати, можна додати сіль за смаком. Після цього розлити коктейль “Кривава мері” у склянки, краєчки яких обрамлені перцем. Прикрасити скибочкою лимону та пагінцем селери.
Блог військового бармена. Споживай відповідально! Лише для повнолітніх!
Прокоментуйте