Пісні котлети – вигідна та цікава страва, коли з меню виключені скоромні продукти. Традиційне м’ясо можна замінити рибою, бобовими, крупами і овочами, а манка з вівсяними пластівцями добре виконують функцію яйця. Неповторний смак нададуть різні приправи, зелень, овочеві засмажки та панірування.
Пропонуємо спробувати пісні котлети з гречки. Вони вирізняються приємною ніжною консистенцією і готуються зі звареної та подрібненої гречаної крупи. Наш рецепт передбачає терту сиру картоплю, що дозволяє котлетам добре зберегти форму при смаженні.
На 2 порції необхідно взяти пів склянки гречки, склянку води, 2 середні картоплини, 1 велику цибулину, зелену цибулю та кріп за смаком, дрібку солі та трохи перцю, 2 ст.л. панірувальних сухарів та олію для смаження.
Гречку промити і відварити до готовності у підсоленій воді. Перекласти в глибоку миску та додати натерті картоплини та цибулину. Подрібнити до однорідної маси блендером або м’ясорубкою. Додати дрібно нашатковану зелень з сіллю і перцем, перемішати.
Мокрими руками сформувати невеликі котлети і панірувати в сухарях. Обсмажити на розігрітій олії до рум’яної, хрусткої скоринки з обох сторін. Якщо бажаєте більш дієтичний варіант, замість смаження можна запекти у добре розігрітій духовці.
Пісні котлети з гречки готові. Подавати до столу гарячими зі свіжими овочами, томатним пюре або часниковою мачанкою. Смачного!
Прокоментуйте