Інгредієнти для верху
– 125 г вершкового масла
– 250 г борошна
– 100 г цукру
– 50 г меленого мигдалю
– 1 яйце
Інгредієнти для шоколадного мусу
– 250 мл збитих вершків
– 50 г вершкового масла
– 200 г чорного шоколаду
Інгредієнти для сирного столу
– 250 г вершкового сиру
– 100 г цукрової пудри
– 2 столові ложки рому
Додаткові інгредієнти
– 3 банани
– 50 г збитих вершків
Спосіб приготування
1. Корж. Холодне масло протираємо через крупну тертку, додаємо просіяне борошно і розтираємо стіл до «сухих крихт». Додайте цукор і мелений мигдаль, потім розбийте яйце.
2. Швидко замісити тісто і зібрати його в кулю. Щоб тісто після випікання не вийшло «важким», не потрібно довго місити, навіть якщо у вас вийшло не однорідне тісто.
3. Поставте тісто в холодильник приблизно на 30 хвилин. Потім дістаньте тісто, розкачайте, викладіть у форму для запікання і знову поставте в холодильник на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів.
4. Ставимо форму з верхом в духовку приблизно на 20 хвилин.
5. Приготуйте шоколадний мус: у невелику каструльку помістіть 250 мл вершків і масло, доведіть суміш до кипіння. Зніміть суміш з вогню, додайте шоколад і розтопіть його, інтенсивно помішуючи. Повинна вийти однорідна шоколадна маса. Дайте охолонути до кімнатної температури. Вершки (50 г) збити до стійких піків.
6. Сирний стіл. Вершковий сир збити з цукровою пудрою і ромом. З’єднайте сирну страву з шоколадною.
7. Отриману суміш додаємо до збитих вершків і ретельно перемішуємо до отримання однорідної повітряної консистенції. Очистіть банани.
8. Зберіть торт: нанесіть кілька ложок мусу на торт, потім розподіліть банани по спіралі.
9. Зверху помістіть залишки мусу. За бажанням вирівняйте верх і прикрасьте торт за смаком, наприклад, тертим шоколадом або намалюйте хвилясті лінії. Поставте торт в холодильник на 3 години або на ніч.
Прокоментуйте