Виготовленням унікального еко-морозива займається власник ферми «Веселі козенята» у селі Хомівка Тернопільської області Тарас Назар. Пломбір та шоколадне — гордість фермера. Експериментувати з їх приготуванням почав ще батько пана Тараса, а згодом вже він удосконалив рецептуру.
«Ми взагалі відмовилися від застосування для приготування морозива сухих інгредієнтів, крім цукру. За основу беремо вершки або сир», – розповідає фермер і мріє почати промислове виробництво морозива з козячого молока.
До слова, на еко-фермі «Веселі козенята» займаються виготовленням і крафтового сиру — їх тут декілька видів. Об’єкт є привабливим і для туристів, які нерідко заїжджають сюди. Крім кіз на фермі утримують овець та свиней. Тварин можна погладити та погодувати. Окрім того у програмі відвідин ферми «Веселі козенята» – дегустація молока, кількох видів сирів і, звичайно ж, морозива.
У господаря чимало планів щодо розвитку справи, якою горить його душа. Всіх їх він не відкриває — щоб не зурочити. Та от вже наступного року, анонсує Тарас Назар, він планує спорудити тут гостьові будиночки для своїх гостей-туристів.
Прокоментуйте