Інгредієнти для кабачкової запіканки:
- кабачок – 4 шт.;
- сіль – ½ ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- олія – 2 ч. л.;
- морква – шт.;
- перець солодкий – 4 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- молоко – 300 мл;
- оливкова олія – 30 мл;
- борошно – 5 ст. л.;
- розпушувач – 10 г;
- кріп – пучок;
- сир – 150 г;
- майонез – 2 ч. л.;
- грецький йогурт – 3 ч. л.;
- сік ½ лимона;
- зелена цибуля – пучок.
Приготування кабачкової запіканки:
Нарізаємо кабачки на півкільця, солимо і залишаємо в окремій тарі на 10 хвилин. У цей час півкільцями нарізаємо цибулини, обсмажуємо в олії на сковороді.
Накриваємо сковороду кришкою, доводимо цибулю до м’якості на середньому вогні. Очищаємо моркву, нарізаємо половинками кружальців, викладаємо до цибулі. Готуємо овочеву суміш під кришкою на середньому вогні 5 хвилин.
Перці очищаємо від нутрощів, нарізаємо невеликими пластинами. Додаємо перець в овочеву суміш, солимо за смаком та перемішуємо. Готуємо овочеву суміш під кришкою 7 хв.
Віджимаємо від зайвої рідини кабачки, перекладаємо до овочевої суміші, перемішуємо компоненти. Накриваємо масу кришкою та готуємо на середньому вогні 15 хвилин.
В окрему миску розбиваємо яйця, виливаємо молоко і ретельно збиваємо віночком. Додаємо в суміш оливкову олію, перемішуємо.
Просіюємо в яєчну суміш борошно з розпушувачем, замішуємо рідке тісто. Дрібно шаткуємо часник і кріп, перекладаємо часник в овочеву масу за 5 хвилин до готовності на сковороді.
Подрібнений часник занурюємо у тісто, перемішуємо. Змащуємо деко оливковою олією, викладаємо на поверхню м’які тушковані овочі.
Овочеву масу на деко заливаємо тістом, рівномірно розподіляємо суміш по поверхні. Подрібнюємо сир на великих різцях терки, створюємо на верхівці майбутньої запіканки сирну шапочку.
Запікаємо страву в духовці на 180 градусах 35-40 хвилин.
У цей час для соусу з’єднуємо майонез із грецьким йогуртом. Дрібно шаткуємо зелену цибулю, викладаємо в соус, виливаємо також лимонний сік і ретельно перемішуємо.
Цю кабачкову запіканку рекомендується подавати з соусом. Грецький йогурт можна замінити сметаною.
Прокоментуйте