Часто вдома доводиться гадати, що приготувати на вечерю. Адже страва має бути ситною, смачною, а також підходити для великої родини. Ми можемо запропонувати приготувати ресторанну страву, яка підходить не тільки як вечеря, але і як святковий обід. Її секрет у звичайних продуктах та мінімальних часових витратах на приготування.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт. (середнього розміру);
- сіль – дрібка (звісно, за смаком);
- шинка – 200 г (домашня або куплена у магазині);
- молоко – 500 мл (найменшої жирності);
- цибуля ріпчаста – 1 шт. (велика);
- борошно – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 2 ст. л.
Відварюємо заздалегідь очищену та порізану на середні кубики картоплю. Поки картопля вариться, ми дрібно нарізаємо шинку та цибулину. Сковорідку з олією нагріваємо на середньому вогні, обсмажуємо шинку і цибулю до золотистої скоринки.
Для соусу нам знадобиться на сковороді на маленькому вогні розтопити вершкове масло. Висипаємо борошно у сковороду, змішуємо з олією. Виливаємо до борошна молоко, постійно помішуючи заправку лопаткою. Важливо, щоб інгредієнти не підгоріли.
Солимо молочну масу, мішаємо, поки не позбудемось грудок. Чекаємо 5 хвилин, поки соус загусне і вимикаємо вогонь. Змащуємо олією форму для випікання. Викладаємо на дно картоплю, на неї обсмажену цибулю та шинку. Поливаємо продукти молочним соусом. Розігріваємо духовку, відправляємо страву запікатися протягом 20 хвилин.
Смачного!