Нам знадобиться:
- Сало – 2 кг
- Сіль – 1 склянка
- Часник – 8 зуб.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Лавровий лист – 10 шт.
- Вода – 1 л
Покроковий рецепт приготування:
1.Наріжте сало на шматочки (5 на 5 см.). Промийте під проточною водою.
2. У каструлі змішайте сіль із водою. Розсіл, що вийшов, поставте підігріватися, а після закипання потримайте на вогні ще 3 хвилини (до повного розчинення солі). Зніміть із плити та остудіть.
3. Помістіть сало в банки або контейнер, між шматочками покладіть лаврові листи. Утрамбувати щільно не варто.
4. Залийте все охолодженим розсолом і прикрийте кришкою (не герметично). Залиште сало на 3 дні у темному прохолодному місці.
5. Після цього прибираємо продукт у холодильник ще на 6–7 днів.
6. Потім дістаньте сало з розсолу, протріть кожен шматочок паперовою серветкою і інтенсивно натріть перцем і нарізаним часником.
Прокоментуйте