Інгредієнти для курки з овочами:
- куряче філе – кг;
- сіль – ½ ч. л.;
- перець чорний мелений – щіпка;
- вершкове масло – 160 г;
- оливкова олія – 4 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- часник – 3 зубчики;
- перець болгарський – 2 шт.;
- помідори чері – 7 шт.;
- картопля – 6 шт.;
- томатний соус – 150 мл;
- вода – 100 мл;
- моцарелла – 150 г.
Приготування курки з овочами:
Куряче філе необхідно поперчити та посолити (0,5 ч. л.) з обох боків. На середньому вогні в сковороді розтоплюємо вершкове масло|мастило| 80 г, додаємо пару ложок оливкової олії, змішуємо.
Викладаємо в підігріту олію курку, обсмажуємо по обидва боки до золотистого кольору. Цибулину нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо часник. Перець потрібно очистити від серцевини, нарізати на середнього розміру шматочки.
Помідори черрі ріжемо на 4 часточки кожну, картоплю очищаємо і подрібнюємо на тонкі кусочки. На сковороді знову розтоплюємо вершкове масло з оливковою олією, обсмажуємо картоплю до рум’яного кольору.
До картоплі поступово викладаємо цибулю, перець, помідори та часник, добре все перемішуємо. Заливаємо овочі томатною пастою, тушимо 5 хвилин. Коли вся рідина з овочів випарується, додайте воду, посоліть до смаку.
До овочів викладаємо куряче м’ясо, Тушимо близько 7 хвилин під кришкою.
Натираємо на середніх зубцях тертки моцареллу прямо на курку. Далі розігріваємо духовку до 200 градусів, випікаємо страву 10 хвилин.
У результаті ми приготували смачну, ароматну страву з курки та овочів. Вечеря виходить неймовірно ситною, з гарніром і м’ясом одночасно.
Прокоментуйте