Інгредієнти для дерунів:
- цибуля ріпчаста – шт.;
- майонез – 3 ч. л.;
- картопля – 6 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- яйця – 3 шт.;
- сир – 100 г;
- борошно – 3 ст. л.
Приготування дерунів:
Пару яєць потрібно відварити круто, попередньо охолодити та очистити. Цибулину нарізаємо на чверть кільця, очищену картоплю крупно натираємо.
З’єднуємо картоплю та цибулю, розбиваємо в масу яйце, за смаком додаємо сіль та чорний мелений перець. Картопляну суміш треба ретельно перемішати, добавити в неї борошно, замішуємо суміш подібну до тіста.
Подрібнюємо на дрібній тертці відварені яйця та сир, з’єднуємо їх із майонезом та перемішуємо воєдино. Добавляємо в суміш пропущені через прес зубчики часнику.
Формуємо з картопляного тіста невеликі коржики. Обсмажуємо деруни на сковороді з олією, з обох боків до золотистої скоринки.
Коли одна сторона засмажиться, на неї можна викласти сирну масу. Накриваємо сковороду з дерунами кришкою, тушимо на повільному вогні 5 хвилин.
Плавлений сир у поєднанні зі смаженою картоплею дають смачний результат.
Прокоментуйте