Спортсмен з Тернополя став сенсацією року

Перегляньте також

Кращими спортсменом та спортсменкою 2019 року визнані чемпіони світу – борець греко-римського стилю Жан Беленюк та дзюдоїстка Дар’я Білодід, повідомляє “Укрінформ”.

Кращий спортсмен року: Жан Беленюк – чемпіон світу та Європи, чемпіон ІІ Європейських ігор з греко-римської боротьби (87 кг);.

Краща спортсменка року: Дар’я Білодід – чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо (48 кг).

Кращий тренер року: Світлана Кузнєцова і Геннадій Білодід – особисті наставники Дарії Білодід – чемпіонки світу, чемпіонки Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо;

Сенсація року: Дмитро Підручний – чемпіон світу з біатлону (гонка переслідування).

Краща збірна команда року: чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Ігоря Рейзліна, Романа Свічкаря – срібні призери чемпіонату світу.

Краща команда з ігрових видів спорту (збірна): юнацька збірна України з футболу до 20 років – чемпіони світу з футболу U20.

Олімпійська надія України: Ярослава Магучих – срібна призерка чемпіонату світу серед дорослих з легкої атлетики (стрибки у висоту), володарка світового рекорду серед спортсменів до 20 років, (стрибки у висоту), краща юна спортсменка Європи (за версією Європейських Олімпійських Комітетів).

Зірка, що сходить: Олексій Середа – чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи серед дорослих, 4 місце на чемпіонаті світу зі стрибків у воду (вишка 10 метрів) серед дорослих, наймолодший чемпіон Європи в історії (13 років).

Сильні духом (паралімпійські види спорту): Марина Піддубна – дворазова чемпіонка світу, дворазова срібна призерка та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору (тотально незряча).

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту): Олексій Бичков – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу.

“Народний вибір”: Ольга Харлан – чемпіонка світу та Європи з фехтування, володарка Кубку світу (шабля).

Коментарі






Пов'язані публікації

На Львівщині затримали корегувальника вогню

СБУ затримала весь склад однієї із «виборчих комісій» рф, яка діяла під час окупації Херсонщини

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонщини. Усі вони входили до...