Цього року я мала унікальну можливість побувати в Німеччині та набратись досвіду в галузі сільського господарства, підвищити знання німецької мови, пізнати культуру німецького народу і побувати в містах Німеччин
Я проходила практику в сімейному фермерському господарстві «Bauer Lipp» в місті Вайтерштадт. Директор ферми – Петер Ліпп.
В основному ферма базується на вирощуванні спаржі та полуниці. І в першій половині року активно проходить сезон вирощування та збору продукції. А в другій половині року – готуються до наступного сезону, інколи працівники можуть іти у відпустку. Практика агронома – це перш за все робота на полі.
Спочатку ми накривали та розкривали спаржу. Робота у нас була з 7 ранку.
Та ще збирала полуницю. Коли почався сезон полуниці, я вставала о 5 ранку. Автобус нас забирав і відвозив на поле. Збирали полуницю від 5:30 до 10:00. 15-хвилинна пауза і знову до роботи. В обід завозили нас додому. Обід був від 12:00 до 14:45 або з 13:00 до 15:45, це вже як вийде.
У обідній час хтось йшов в магазин, хтось просто відпочивав. Інколи так було, що і в неділю працювали.
Я дуже рада, що мала змогу проходити практику в одному з сучасних німецьких фермерських господарств. Для мене було корисним спілкування німецькою не тільки для опанування мови, а ще й для мого розвитку як особистості.
Куца Марія, студентка технологічного відділення
Прокоментуйте