Інгредієнти для супу з часниковими клюсками (галушками):
- Бульйон курячий – 3 літри;
- Куряче м’ясо;
- Морква – шт.;
- Цибуля – шт.;
- Олія – 50 г;
- Вершкове масло – 50 г;
- Картопля – 6 шт.;
- Сіль – ½ ч. л.;
- Цукор – за смаком;
Тісто для клюсок:
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно – 120 г;
- Сіль – щіпка;
- Олія – 1 ст.л.;
- Вода – 1 ст.л.;
Інгредієнти начинки для клюсок:
- Часник – 3 зубчики;
- Олія – 30 мл;
- Італійські спеції;
- Сіль – щіпка.
Приготування супу:
Відварене в бульйоні куряче м’ясо очищаємо від шкірки та кісток, ділимо на невеликі шматочки. Очищаємо та нарізаємо невеликим кубиком картоплю.
Відправляємо картоплю в киплячий бульйон, варимо 10-15 хвилин під кришкою. Натираємо на маленьких різцях тертки моркву, нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо олії. Обсмажуємо в сковороді цибулю та моркву, не забуваємо перчити та солити.
Для приготування тіста в мисці змішуємо яйця з сіллю, водою та олією, збиваємо. Поступово всипаємо в яєчну суміш борошно, замішуємо тісто.
Тісто залишаємо у целофані. В цей час для соусу пропускаємо в окрему чашу через прес зубчики часнику. Всипаємо до них італійські трави та сіль, вливаємо олію, перемішуємо.
Тісто розгортаємо у прямокутний тонкий пласт. Змащуємо пласт соусом із часнику, намагаємося не доходити до краю 1 см.
Згортаємо тісто в рулет соусом усередину.
У суп висипаємо спеції за смаком та лавровий лист. Додаємо обсмажену цибулю та моркву, куряче м’ясо, змішуємо.
Ділимо тонкий рулет із тіста на невеликі шматочки, викладаємо в киплячий суп.
Накриваємо кришкою каструлю із супом, готуємо протягом 7 хвилин.
Після приготування рекомендується посипати суп кропом та петрушкою. Виходить чудовий суп на зимовий період.
Прокоментуйте