Інгредієнти
Для тіста:
- 2 яйця
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 70 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 30 г вершкового масла
- 100 мл молока
- 800 г неочищених яблук
Для крихти:
- 20 г вершкового масла
- 40 г борошна
- 15 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- щіпка солі
Приготування
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, 50 г цукру та 1 пакетик це 10 г ванільного цукру.
Яйця збиваємо міксером 2-3 хвилини до пишної та світлої піни. Додаємо 30 г розтопленого вершкового масла та 100 мл молока. Перемішуємо, щоб суміш стала однорідною.
Далі просіюємо 70 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Перемішуємо до зникнення грудочок. Готове тісто гладке, однорідне та рідке.
800 г фруктів очищаємо від шкірки та видаляємо серцевину. Можна використовувати яблука або груші або навпіл як у мене. Фрукти нарізаємо тонкими пластинами.
Додаємо шматочки фруктів у тісто і перемішуємо, щоб добре об’єдналися тісто та начинка. Форму 10*22 см застилаємо пергаментним пергаментом. У форму викладаємо тісто із начинкою. Ущільнюємо його. Випікаємо пиріг при 180 * С ~ 30 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення випічки приготуємо штрейзель. У тарілку кладемо 20 г м’якого вершкового масла, додаємо 40 г борошна, 15 г цукру, 5 г ванільного цукру та дрібку солі. Перетираємо руками в однорідну крихту. Пиріг дістаємо із духовки. Зверху посипаємо штрейзельною крихтою через сито.
Допікаємо пиріг ще 20 хвилин за 180 *С. Готовий пиріг повністю остудити. Потім перекладаємо на тарілку. Пиріг дуже ніжний та соковитий. Він у міру солодкий і не нудкий, тісто нагадує крем. Пиріг справжнє диво, він дуже смачний, обов’язково спробуйте приготувати його!
Прокоментуйте